پنجشنبه 19 تیر 1404

flag
  • 1397/01/29 - 12:00
  • تعداد بازدید : 115
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

ارتقاء و بهبود سلامت شیر در دستور کار دامپزشکی قزوین

شیر یک ماده غذایی کامل بوده و مصرف آن نقش بسزایی درسلامتی وشادابی جامعه دارد. لذا استفاده مستمر از آن برای همه گروه های سنی از بدو تولد تا دوران پیری توصیه و تاکید می گردد.

 

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی قزوین اعلام کرد: دامپزشکی قزوین براساس وظایف ذاتی و نقش حاکمیتی خود در راستای کنترل و ارتقاء سلامت شیرخام ، برنامه‌های متعددی را به منظور حصول و تحقق این مهم در دست اجرا دارد که اهم این برنامه ها شامل  انجام پایش های فصلی ونمونه برداری از واحدهای تولیدی دامی صنعتی وسنتی ، مراکز جمع آوری شیر ،خودروهای حمل شیر وکارخانجات لبنی و مراکزعرضه می باشد.



 براین اساس این اداره کل در سال 96 نسبت به اخذ تعداد 345  نمونه شیر از واحدهای عرضه اقدام و آزمایشات میکروبی ،شیمیایی و تقلبات را نجام داده  است که مبتنی بر نتایج نمونه هاو در صورت هرگونه مغایرت با استاندارهای سلامت شیر مراتب به واحدها برای اصلاح، تذکر ودرصورت تکرار آن برابر دستورالعمل های سازمان دامپزشکی واز طریق مراجع قانونی پیگیری لازم بعمل آمد.



دکتر اقدمی همچنین از انجام ممیزی مراکز جمع آوری شیر و اعلام نواقص ساختاری ومدیریتی به واحدها برای اصلاح نواقص ، صدور 54 فقره کد رهگیری خودرو ویژه حمل شیر خام ، افزایش صدور گواهی حمل بهداشتی شیرخام در گاوداری‌های صنعتی، برگزاری کلاسهای آموزشی برای مراکز و رانندگان خودروهای حمل شیر، انجام آموزش‌های چهره به چهره با دامداران صنعتی و روستایی در خصوص بهبود کیفیت شیر خام خبر داد.



این مقام مسئول در پایان ضمن توصیه به عموم مردم در استفاده از شیر و لبنیات پاستوریزه افزود: در مواردی که شیر خام مورد استفاده قرار می گیرد توصیه اکید دامپزشکی استان به جوشانیدن آن به منظور پیشگیری از انتقال بیماریهای منتقله از شیر خام بویژه بیماری بسیار خطرناک بروسلوز (تب مالت ) می باشد. 


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 114276
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور