• 1396/06/06 - 12:00
  • تعداد بازدید : 86
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اقدامات و توصیه های بهداشتی دامپزشکی قزوین در خصوص ذبح دام در عید سعید قربان

روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین ضمن تبریک پیشاپیش فرارسیدن عید سعید قربان اعلام داشت در راستای نظارت بهداشتی بر سلامت دامهای قربانی و تأمین بهداشت عمومی جامعه ، اداره کل دامپزشکی استان قزوین با بکارگیری 35 اکیپ سیار و ثابت بازرس بهداشتی و ناظرین شرعی با استقرار در نقاط مختلف استان از ساعت 7 صبح لغایت 13 روز عید قربان آمادگی پاسخگویی و نظارت بهداشتی بر دام های قربانی می باشد. در این راستا به منظور پیشگیری از انتقال تعدادی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام ، موارد ذیل توصیه می گردد.

1.      جهت تهیه دام قربانی از مراکز مجاز تحت پوشش دامپزشکی اقدام نمائید .

2.      اولویت اصلی کشتار دام ها در کشتارگاه های مجاز و نگهداری لاشه و آلایش به مدت 24 ساعت در سردخانه کشتارگاه به شرح ذیل می باشد:

·        کشتارگاه قزوین دشت بره (بوئین زهرا- سه راهی چینی مرجان- بعد از روستای وجیه آباد)

·        کشتارگاه مهر گستر سیمرغ زیاران (کیلومتر 7 جاده آبیک قزوین)

·        کشتارگاه تاکستان (شهر تاکستان)

3.      از هرگونه تماس ، جداسازی و له نمودن کنه ها در صورت مشاهده بر روی بدن دام، جداً خود داری نمائید .

4.      در صورت ذبح دام در خارج از کشتارگاه نسبت به رعایت نکات بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظتی از جمله چکمه ، لباس کار ، دستکش ، عینک و ... اقدام گردد.

5.      پس از کشتار نسبت به پاکسازی ، شستشو و ضدعفونی محل ذبح با مواد ضدعفونی کننده ( حداقل سرکه ) اقدام گردد .  

6.      ضایعات حاصل از کشتار را پس از جمع آوری در کیسه های زباله مناسب و مستحکم قرار دهید .

7.       جهت از بین بردن احتمالی ویروس، لاشه و آلایش دام ذبح شده را بصورت کامل و به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگه داری و از مصرف گوشت و آلایش بصورت تازه جداً خودداری نمایید . 

جهت درخواست بازرسی بهداشتی و تایید سلامت لاشه و آلایش و نظارت کارشناسان دامپزشکی با ادارات دامپزشکی شهرستان ها ، یا شماره چهار رقمی 1512 و یا سامانه پیامکی 50001512 ارتباط برقرار نمایید.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 231274
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه