• 1395/12/18 - 12:00
  • تعداد بازدید : 78
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های بهداشتی دامپزشکی بوئین زهرا در خصوص نگهداری ماهی قرمز

رئیس اداره دامپزشکی بوئین زهرا گفت :‌ تنها مرجع کنترل بهداشتی ماهیان قرمز سازمان دامپزشکی است

دکتر مهدی مهرزاده تصریح کرد: برخی از بیماری ها بصورت مشترک بوده قابلیت سرایت به انسان را دارا می باشند .در این بین ماهیان تزئینی نیز از این امر مستثنا نبوده و می توانند عامل انتقال بیماری های مشترک ، مانند بیماری های پوستی ، حساسیت ها ، بیماری های گوارشی و بخصوص سل جلدی گردند. لذا به منظور رعایت مسائل بهداشتی و زیست محیطی و حفظ سلامت خانواده‌ها به ویژه کودکان، از عموم شهروندان می خواهیم ضمن رعایت شرایط بهداشتی ، ماهی زینتی خود را از مراکز مجاز که دارای مجوز موقت فروش ماهی هستند تهیه کنند .

 وی در خصوص شرایط بهداشتی این مراکز گفت : حداقل شرایط بهداشتی دارا بودن سقف ، ظروف نگهداری با حجم مناسب دارای هوادهی خوب و لوازم شست‌وشو و ضد عفونی می باشد.

مهرزاده در ادامه گفت : برای طول عمر بیشتر ماهی باید از ظروف با حجم مناسب و دهان گشاد همراه با آب کلرزدایی شده استفاده کرد. مقدار آب توصیه شده به ازای هر ماهی 2 لیتر می باشد . همچنین توصیه می شود برای تغذیه ماهی از غذای آماده که در فروشگاه‌ها وجود دارد استفاده شود.

این کارشناس دامپزشکی تأکید دارد: افرادی که سابقه بیماری پوستی یا آلرژی دارند برای دست زدن به ماهی و ظرف نگه‌داری ماهی از دستکش استفاده کنند و حتی‌الامکان ماهی را از دسترس کودکان دور نگه‌داشته و ظروف نگه‌داری ماهی را با محلول نمک طعام 3 درصد و یا پرمنگنات پتاسیم و پرکلرین ضد عفونی کنند.

این مقام مسئول در پایان ضمن تاکید مجدد بر رعایت شرایط بهداشتی گفت : جهت حفظ منابع طبیعی از کلیه همشهریان خواهشمندیم از آزاد سازی ماهی های آکواریومی ( بخصوص ماهی قرمز ) در آبهای آزاد و یا استخرهای نگهداری ماهی جدّا خودداری نمایند.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 231057
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه