راه های تشخیص ماهی سالم از دید رئیس دامپزشکی شهرستان البرز

راه های تشخیص ماهی سالم از دید رئیس دامپزشکی شهرستان البرز
با فرا رسیدن ماههای سرد سال و نیاز بدن به غذاهایی مانند ماهی، سراغ دکتر علی آقاجان نیا معلم، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان البرز رفتیم تا درباره چگونگی تشخیص ماهی سالم از غیر سالم بپرسیم.
دکتر معلم کمی درباره فایده و میزان نیاز بدن به غذاهای دریایی توضیح داد:
امروزه با توجه به تغییر الگوی غذایی و گرایش افراد به مصرف غذاهای فرآوری شده و کاهش تحرک و فعالیتهای بدنی، احتمال بروز انواع بیماریهای جسمی و هیجانی در حال گسترش است که برای پیشگیری از بروز این قبیل اختلالات تغذیه سالم نقش موثری را ایفا میکند. میزان مصرف سرانه ماهی در کشور ما، در سال 92 برای هر نفر 8.5 کیلوگرم بود که در سال 93 به 9.1 کیلوگرم افزایش پیدا کرد که هرچند این میزان مصرف با میزان مطلوب خیلی فاصله دارد اما رشد آن در بین عموم مردم قابل توجه است.
مصرف ماهی و آبزیان به علت داشتن اسیدهای چرب اشباع نشدهدر پایین آوردن چربی های نامطلوب خون مانند کلسترول و تری گلیسرید تأثیر مهمی دارد، همچنین در حفظ تعادل فشار خون و نگهداری آن در حد مناسب مؤثر است
دکتر معلم در جواب سوال ما که پرسیدیم «اداره دامپزشکی شهرستان البرز در جهت سلامت کیفی و کمی آبزیان چه اقداماتی انجام داده؟» پاسخ داد:
شهرستان البرز دارای 7 واحد پرورش ماهی و 34 واحد عرضهی آبزیان و یک کارخانه تولید تن ماهی است.
در سال جاری و تا کنون، این اداره مجموعا حدود 20 مورد نمونه برداری و 180 مورد بازدید سرزده از این واحدها را داشته که منجر به معدوم سازی ماهیهای یکی از واحدهای پرورش ماهی به دلیل آلودگی به مواد شیمیائی به وزن تقریبی یک تن و همچنین جمع آوری و معدوم نمودن نزدیک به 40 کیلوگرم ماهی غیر قابل مصرف از سطح واحدهای عرضه شده است.
دکتر معلم پس از این توضیحات سوال ما را درباره اینکه چگونه ماهی تازه را از ماهی غیر تازه تشخیص دهیم اینگونه پاسخ داد:
اولین نکتهای که باید بدانید این است که ماهی تازه به هیچ عنوان بوی بد نمیدهد. ماهی دارای مقادیری آمونیاک است که باعث میشود هرچه ماهی ماندهتر باشد بوی تندتری به خود بگیرد.
چند نشانهی ظاهری هم در ماهی وجود دارد که ماهی تازه و مانده را قابل تشخیص می کند از قبیل:
چشم ماهی تازه، شفاف و براق است. ماهی پس از مدتی چشمش مات شده و کمی خاکستری رنگ می شود.
بدن ماهی باید براق یا به اصطلاح متالیک باشد. ماهی مانده کدر و بی رنگ و حال است.
فلس ماهی تازه به آسانی جدا نمی شود.
اگر ماهی مانده را فشار دهید جای انگشت تان روی آن می ماند. ماهی تازه سفت و محکم است و قوام دارد.
اگر آبشش ها را باز کنید. باید داخل آن قرمزخونی باشد. آبشش ماهی مانده رنگ پریده است.
و در آخر از دکتر معلم خواستیم تا توصیههای لازم را در این باره ارائه کنند.
دکتر معلم: دقت در نکاتی که گفته شد در هنگام خرید از مراکز عرضه مورد تایید ، ضامن سلامتی هموطنان عزیز خواهد بود و ما هم در مجموعه دامپزشکی برای مردم عزیز جز این آرزویی نداریم.
نظر دهید