طرح تشدید نظارت بر عرضه بهداشتی ماهی توسط دامپزشكی قزوین

با عنایت به اهمیت مصرف ماهی در بهبودسطح سلامت جامعه انسانی وهمچنین نظارت بر تولید و عرضه فراورده های خام دامی كه از ظایف سازمان دامپزشكی كشور می باشد، واحد نظارت بر بهداشت عمومی شبكه دامپزشكی شهرستان قزوین، اقدام به اجرای طرح تشدید نظارت بر عرضه ماهی به منظور بهبود وضعیت عرضه آن در سطح شهر قزوین نموده است.
دكتر علیرضا اكبرشاهی رئیس شبكه دامپزشكی شهرستان قزوین عنوان كرد: این طرح در فازهای مختلف از جمله ساماندهی مبادی ورودی به استان ،ساماندهی نحوه توزیع ماهی در سطح شهر، بهبود و ساماندهی یخچال ها و فریزرهای مراكز عرضه ،كنترل چگونگی نگهداری ماهی در مراكز عرضه و در نهایت برخورد قانونی با متخلفین و گزارش موارد تخلف به مراجع قضایی می باشد.
همچنین در ادامه دكتر وحید كشاورز رئیس اداره مبارزه با بیماریهای آبزیان اداره كل دامپزشكی استان قزوین اضافه كرد: ماهی یكی از مواد پروتئینی مصرفی انسان است كه اكثر مواد مغذی ،مفید وضروری را به تنهایی داراست، ولی ویژگی مخصوص ماهی كه انرا دربین سایر مواد غذایی حائز اهمیت ساخته، نوع چربی موجود درآن است كه ازنوع غیر اشباع می باشد.
چراكه چربیهای حیوانی اغلب از نوع اشباع می باشند و مصرف بیش از حد آنها باعث بالا بردن سطح كلسترول وسایر چربیهای نامطلوب خون انسان خواهند شد
بنابر این افراط در مصرف چربیهای حیوانی سلامت قلب وعروق را به خطر انداخته ودر نهایت منجر به سكته های قلبی می شود ، ولی چربیهای ماهی از نوع امگا 3 بوده كه براحتی توسط بدن جذب می شود.
باتوجه به موارد گفته شده علیرغم فوائد بسیاری كه مصرف ماهی برای انسان دارد، درصورت عدم رعایت شرایط بهداشتی در نگهداری وعرضه آن، مخاطرات جدی را برای انسان بوجود خواهد آورد.
نظر دهید