علائم تشخیص ماهی تازه در بیان رئیس دامپزشکی آبیک
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان آبیک از شهروندان درخواست کرد: انواع آبزیان را از مرکز معتبر سطح شهر خریداری کنند و در هنگام خرید ماهی تازه به یک سری نکات بهداشتی توجه داشته باشند .

دکتر مرتضی یعقوبی درباره چگونگی تشخیص ماهی تازه از ماهی فاسد گفت: ماهی تازه از نظر منظره عمومی، درخشنده و بدن ماهی تازه دارای صلابت نعشی و قوام و ماهی فاسد نرم، شل و کاملا انعطافپذیر است.سطح خارجی ماهی تازه نمناک و بدون ترشح غیرطبیعی است.. قوام گوشت در ماهی سالم سفت و سخت بوده و اثر انگشت روی آن باقی نمیماند. فلس ماهی سالم محکم، چسبنده به پوست، درخشان و مرطوب است. ماهی تازه دارای چشمهای درخشان شفاف است که تمام حدقه را فرا گرفته و عنبیه نیز زرد طلایی است و در ماهیهای تازه آبشش ها مرطوب و به رنگ قرمز روشن هستند.
این مقام مسئول تاکید کرد: ماهیها برای نگهداری در مراکز عرضه باید در جعبه یا مخازن همواره باید در یخ مناسب کافی نگهداری گردد. در معرض گرد و غبار، حشرات و نور خورشید نباشند
دکتر یعقوبی تصریح کرد: در ماهیهای فاسد آبششها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارند. ماهیهایی که تازه هستند تقریبا بوی مطبوعی دارند و اگر از آبهای شیرین صید شده باشند بوی گیاهان آبزی همان منطقه را می دهند
وی اظهار کرد: ماهی تازه دارای شکم سفت، رنگ و جلای طبیعی و ماهی فاسد دارای شکمی نرم و برآمده و دارای لکه و خط آبی یا سبز روی خط شکمی است و مشاهده این لک روی شکم ماهی بهترین دلیل برای فاسد بودن آن است
وی در ادامه از شهروندان خواست: بامشاهده هرگونه تخلف احتمالی در عرضه فرآورده های خام دامی با دامپزشکی شهرستان مربوطه تماس گرفته تا با متخلفین بر خورد قانونی به عمل آمده و به مراجع قضایی معرفی شوند.
نظر دهید