جمعه 14 آذر 1404

flag
  • 1396/11/30 - 12:00
  • تعداد بازدید : 184
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
معاون سلامت دامپزشکی قزوین مطرح کرد:

مصرف گوشت مرغ مبتلا به بیماری عضله سبز oregon disease)) خطری برای مصرف کنندگان ندارد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت : مشاهده رنگ سبز و یا بعضاً زرد عضلات در بخش های عمقی عضله سینه عمدتا به دلایل فیزیولوژیک اتفاق می افتد که اصطلاحاً  به بیماری عضله سبز معروف می باشد.

دکتر مهدی مهرزاده گفت : این عارضه بیشتر در طیور با وزن زیاد و تحرک بالا اتفاق افتاده و علل عفونی ندارد. از این رو خطری را برای مصرف کنندگان در پی ندارد. وی در تشریح این بیماری گفت : در مواردی که طیور دارای وزن زیادی باشند و یا بدلیل تحرک زیاد در مزرعه پرورش ، خون رسانی به عضلات عمقی و یا بخشی از عضله قطع شده و یا کاهش یابد، سبب کاهش اکسیژن رسانی، ایسکمی عضله ، تغییر رنگ و درنهایت ایجاد نکروز بافتی می شود.



مهرزاده در ادامه گفت : با توجه به اینکه  طیور مبتلا از سلامت ظاهری برخوردارند، همچنین بدلیل اینکه ضایعات در عمق عضله بوجود آمده و در معاینه ظاهری توسط مسئولین فنی کشتارگاه قابل رؤیت نیستند، در زمانیکه توسط مشتری قطعه بندی شده و مورد مصرف قرار می‌گیرند مشاهده می شود.



مهرزاده در خصوص نحوه برخورد با این قبیل ضایعات گفت : با توجه به موارد مطروحه ، با حذف قسمت تغییر رنگ داده ، مابقی لاشه قابل استفاده بوده و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.



مهرزاده گفت : با توجه به اینکه این عارضه در مرغهای دارای وزن بیشتر اتفاق می افتد ،؛ توصیه می شود نسبت به خرید مرغهای با وزن کمتر اقدام شود. همچنین با توجه به اینکه در زمان قطعه بندی در کشتارگاه ها و مراکز بسته بندی ، این عارضه مشاهده شده و اصلاح می گردد ، مصرف کنندگان می توانند از مرغ های قطعه بندی که دارای تاریخ تولید و انقضاء می باشند استفاده کنند.


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 232079
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور