آنفلوانزای فوق حاد طیور و آخرین وضعیت آن در استان قزوین
.jpg)
آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام می باشد که در سال جدید تا کنون گزارشی از وقوع بیماری در استان نداشتیم.
رئیس اداراه بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: پرندگان وحشی و آبزی می توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروسهای آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند ، از جمله روشهای انتقال بیماری می توان به تماس با پرندگان وحشی، پرندگان آبزی و طیور آلود، از طریق کفش، لباس، خودرو، آب، دان و مدفوع و بستر آلوده؛ سگ و گربه به عنوان ناقلین مکانیکی؛ تهیه دان از منابع غیر مطمئن بخصوص کانونهای آلوده؛ پراکنده شدن کود مرغداری به محیط اطراف اشاره کرد.
دکتر عیس یزدی افزود: راههای پیشگیری از بیماری شامل جلوگیری از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری مرغ از طریق نصب توری و ترمیم خرابیهای آن؛ رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی در مرغداری های صنعتی؛ ضد عفونی کامل محل پرورش مرغ و تجهیزات آن قبل از جوجه ریزی؛ممانعت از ورود حیوانات دیگر به عنوان ناقلین مکانیکی به محل پرورش مرغ میباشد.
دکتر یزدی همچنین از مرغداران خواست اعلام هر نوع کاهش شدید مصرف دان، کاهش شدید تولید یا افزایش تلفات را به اداره دامپزشکی گزارش کنند.
خاطر نشان می سازد بیماری آنفلوانزای فوق حاد باعث خسارات اقتصادی فراوانی به واحدهای صنعتی از جمله واحدهای مادر (گوشتی/تخمگذار) و همچنین واحدهای تخمگذار می گردد که در همین راستا در سال 1400 بالغ بر 12 میلیون دز واکسن آنفلوانزای فوق حاد در واحدهای فعال استان مایه کوبی گردید و در سال جاری تاکنون گزارشی از کانون بیماری در استان قزوین وجود نداشته است.
نظر دهید