چهارشنبه 18 تیر 1404

flag
  • 1397/01/29 - 12:00
  • تعداد بازدید : 108
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اطلاع رسانی دامپزشکی قزوین در مورد خصوصیات ظاهری وعمر ماندگاری فرآورده های خام دامی

ارتقاء سطح آگاهیهای افراد در ارتباط با شرایط نگاهداری فرآورده های خام دامی از جمله مهمترین وظایف اداره کل دامپزشکی استان به شمار می رود و این امکان را فراهم خواهد ساخت عموم مردم در هنگام خرید، نظارت کافی بر سلامت فرآورده خریداری شده داشته باشند.

 

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان قزوین با بیان مطلب فوق افزود: سازمان دامپزشکی کشور که متولی اصلی نظارت بر بهداشت فرآورده های خام دامی در تمام مراحل تولید، حمل و نقل ، فرآوری ، نگهداری وعرضه این محصولات می باشد ، دستورالعمل اجرایی " عمر ماندگاری فرآورده‌های خام دامی " را تدوین نموده که مبنای قضاوت بازرسین اداره کل دامپزشکی استان می باشد و اطلاع رسانی به هم استانی های محترم از آن مفید خواهد بود .



دکتر راول غلامپوراقدمی از عموم هم استانی ها خواست: اقلام مورد نیاز خود را صرفاً از مراکز مجاز وتحت نظارت دامپزشکی خریداری ودر هنگام خرید نیز توجه ویژه به شرایط نگهداری، شرایط  ظاهری فرآورده ، نشانه‌گذاری و تاریخ تولید و انقضا داشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک در این ارتباط می توانند نسبت به پیگیری آن از طریق سامانه پیامکی 50001512 اداره کل دامپزشکی استان قزوین اقدام نمایند.















































































































ردیف



نام فرآورده



خصوصیات ظاهری فرآورده سالم



دما(درجه سانتیگراد)



مدت زمان نگهداری



محل نگهداری



1



قطعات گوشت گاو- بسته بندی معمولی(با یا بدون استخوان)



رنگ باید به رنگ طبیعی گوشت دام بوده(قرمز متمایل به صورتی روشن)  و هر گونه تغییر رنگ از قرمز به سبز ، قهوه ای و خاکستری و یا ایجاد یک لایه لزج و چسبناک از علائم فساد گوشت است.



0تا4+



3روز



داخل یخچال



2



قطعات گوشت گاو بدون استخوان یا با استخوان (بسته‌بندی کارتنی)- منجمد



گوشت قرمز منجمد ، پس از رفع انجماد باید قوام طبیعی خود را حفظ کرده و سطح آن لیز و لزج نباشد.



 داخل بسته بندی گوشت منجمد باید فاقد مواد خارجی ، خونابه یا آب منجمد شده باشد.





18-



12ماه



داخل فریزر



3



قطعات گوشت گوسفند وبز‌- بسته‌بندی معمولی(با یا بدون استخوان)



همانند گوشت  تازه  گاو ی



0تا4+



3روز



داخل یخچال



4



قطعات گوشت گوسفند و بز بدون استخوان یا با استخوان (بسته‌بندی کارتنی)- منجمد



همانند گوشت  منجمدگاو



18-



9ماه



داخل فریزر









5



گوشت تازه طیور بسته‌بندی معمولی یا در ظروف یکبار مصرف



پوست به طور یکنواخت روی بدن کشیده و عاری از هر گونه پارگی یا تورم ، خون مردگی ، تغییر رنگ و خراش باشد. کاملاً تمیز ، عاری از ذرات خارجی و پرکنی آن به طور کامل انجام گرفته باشد.  هیچگونه بوی غیر طبیعی مانند بوی ترشیدگی یا تعفن از آن به مشام نرسد.





0تا4+



3روز



داخل یخچال



6



گوشت طیور منجمد



مرغی که به صورت منجمد عرضه می شود باید به صورت منجمد به دست مصرف کننده برسد.  گوشت مرغ منجمد ، پس از رفع انجماد باید سختی و قوام طبیعی خود را حفظ کرده و سطح آن لیز و لزج نباشد. داخل بسته بندی مرغ منجمد باید فاقد مواد خارجی ، خونابه یا آب منجمد شده باشد.





18-



12ماه



داخل فریزر



7



ماهی تازه(صید روازنه یا پرورشی) بدون بسته بندی



ماهی سالم باید دارای آبشش هایی به رنگ قرمز درخشان ، چشم هایی برآمده ، پوست مرطوب لزج و براق ، جداره شکمی سفت و محکم بوده، بطوریکه با فشردن انگشت به بافت ، جای انگشت به سرعت به حالت اولیه برگردد.  شکل ظاهری ماهی باید دارای جلای فلزی بوده و فلس ها محکم به پوست چسبیده باشند



5/0تا2+ به همراه یخ



 ماهی گرمآبی7روز  و ماهی سرد آبی (قزل آلا)3روز



داخل یحچال



8



آلایش خوراکی گاو(جگر- دل وقلوه- گوشت کله- زبان-‌ مغز) تازه بسته‌بندی شده



دارای رنگ ،بو وقوام طبیعی وکاملاً تمیز وعاری از ذرات خارجی باشد



0تا4+



3روز 



داخل یخچال



9



آلایش خوراکی گوسفند وبز (جگر-دل وقلوه-مغز) تازه بسته‌بندی شده



دارای رنگ ، بووقوام طبیعی وکاملا تمیز وعاری از ذرات خارجی باشد



0تا4+



3روز



داخل یخچال



10



آلایش خوراکی طیور(جگر-دل وسنگدان -پای مرغ) تازه بسته بندی شده



عاری از هرگونه پارگی ،تورم ،له شدگی یا تغیر رنگ بوده وکاملا تمیز باشد.



0تا4+



2روز



داخل یخچال



11



گوشت قرمز چرخ کرده- تازه بسته‌بندی شده



دارای رنگ طبیعی گوشت دام وهیچ گونه تغیر رنگ وبوی غیر طبیعی وترشیدگی یا تعفن حس نشود.



0تا4+



2روز



داخل یخچال



12



تخم مرغ تازه- شانه‌های مخصوص 30 عددی بسته‌بندی شده در کارتن‌های مشبک



 تخم مرغ سالم و بهداشتی دارای پوسته سالم، بدون ترک ، تمیز و عاری از کثیفی است



2+تا8+



یک ماه



داخل یخچال



  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 115883
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور