چهارشنبه 18 تیر 1404

flag
  • 1397/01/14 - 12:00
  • تعداد بازدید : 106
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نظارت مستمر دامپزشکی قزوین بر تولید و عرضه تخم مرغ

برای عرضه تخم مرغ می بایست نام واحد تولید کننده یا شرکت بسته بندی کننده تخم مرغ و کد بهداشتی دامپزشکی روی کارتن و همچنین تاریخ تولید و انقضاء و نام تجاری واحد روی تک تک تخم مرغ ها درج شده باشد.

 



کارشناس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: تخم مرغ به عنوان یکی از فرآورده‌های خام دامی نقش مهمی در زمینه تأمین نیازهای پروتئینی در جامعه ایفاء می‌نماید؛ مصرف این ماده ی پروتئینی با ارزش برای تمام کودکان توصیه می گردد؛ بر همین اساس سلامت و بهداشت آن از اهمیت بالایی برخوردار بوده که در همین راستا، اداره کل دامپزشکی استان قزوین بر روند تولید، نگاهداری و عرضه تخم مرغ  نظارت داشته و با متخلفین این حوزه برخوردهای قانونی به عمل خواهد آمد.





دکتر غلامرضا توکلی با بیان موارد فوق افزود: همچنانکه روند تولید تخم مرغ از ابتدای جوجه ریزی تا مرحله تولید در مزارع پرورشی واحدهای مرغداری  تحت نظارت کامل  دامپزشکی  صورت می گیرد  نگاهداری و عرضه این محصول نیز در صورتی که فاقد هویت باشد، ممنوع می باشد.



دکتر توکلی ادامه داد: تخم مرغ استاندارد علاوه بر علایم ظاهری بایستی بگونه ای عرضه گردد که  نام واحد تولید کننده یا شرکت بسته بندی کننده و کد بهداشتی دامپزشکی روی کارتن و همچنین تاریخ تولید و انقضاء و نام تجاری واحد روی تک تک تخم مرغ ها درج شده باشد.



این کارشناس دامپزشکی تصریح کرد: مدت زمان نگهداری تخم مرغ از زمان تولید تا مصرف، به شرط نگهداری دردمای 2 الی 4 درجه سانتیگراد،  یک ماه است و توصیه می شود: قبل از مصرف تخم مرغ، از شستن پوسته آن خودداری نمایند، چون احتمال نفوذ آلودگی سطحی به داخل آن وجود دارد و راه ورود میکروب ها باز می شود. در تخم مرغ تازه سطح پوسته خارجی صاف و شفاف بوده و فاقد هرگونه آلودگی، ترک خوردگی و شکستگی می باشد.



وی اضافه کرد توصیه دامپزشکی به عموم مصرف کنندگان، تهیه فرآورده های خام دامی از جمله تخم مرغ، از مراکز معتبر و توزیع کنندگان مجاز است که امکان نگاهداری و عرضه فرآورده های خام دامی در شرایط مناسب و لازم را دارند.



توکلی همچنین خاطرنشان کرد: بازرسان دامپزشکی استان در سال 96 تعداد 960 نوبت از مراکز عرضه تخم مرغ در استان بازدید کرده و ضمن ارائه توصیه های بهداشتی به متصدیان مراکز عرضه، با موارد تخلف برخورد قانونی به عمل آوردند.



 وی درپایان از عموم هم استانی های محترم خواست درصورت مشاهده هر گونه موارد تخلف در عرضه فرآورده های خام دامی موارد را به شماره چهار رقمی 1512 و یا سامانه پیامکی 50001512 اطلاع رسانی نمایند.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 116771
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور