• 1396/06/30 - 12:00
  • تعداد بازدید : 118
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های دامپزشکی قزوین در ارتباط با بهداشت پرورش گوساله


 توجه ویژه به بهداشت و پرورش گوساله ها از اهمیت بسزائی در موفقیت یک دامداری در جهت کاهش خسارات اقتصادی دارد.

 دکتر امیر جوادی کارشناس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین با بیان مطلب فوق گفت در صورت پرورش مناسب و موفق ، جمعیت دامداری سریعتر رشد نموده و شیر تولیدی نیز افزایش خواهد یافت. وی افزود بسته به میزان توجه به مدیریت و بهداشت در این زمان میزان تلفات در دوره گوساله دانی می تواند از زیر 1% تا بیش از 30% باشد.لذا با توجه به اهمیت این دوره که به عنوان قلب تولید در یک دامداری محسوب می گردد ، رعایت نکاتی چند بشرح ذیل سبب دستیابی به شرایط مناسبتر در دامداری می گردد.


  1. توجه به بهداشت و تغذیه گاوهای مولد در دوره انتقال جهت تولید آغوز با کیفیت و کمیت مناسب

  2. رعایت بهداشت در دستگاه های شیر دوشی زایشگاه جهت تولید آغوز بهداشتی

  3. بلافاصله بعد از تولد نسبت به ضدعفونی بندناف اقدام گردیده و در صورت امکان 4 ساعت بعد نیز تکرار گردد.

  4. زایمان در محیط کاملاً بهداشتی و با استفاده از دستکش و وسایل بهداشتی صورت پذیرد.

  5. بلافاصله نسبت به دوشش گاو مادر اقدام شود زیرا با گذشت زمان هم از کیفیت آغوز کاسته می شود و هم میزان جذب آن در گوساله کاهش پیدا می کند.

  6. مصرف آغوز در جهت کاهش بیماری و تلفات در گوساله دانی از جایگاه بسیار بالائی برخوردار است و در این زمینه دادن آغوز در اسرع وقت و با میزان کافی از اهمیت بسزائی برخوردار است لذا مصرف10 درصد وزن بدن گوساله در 24 ساعت اولیه توصیه می گردد.

  7. تکرار مصرف آغوز در 4 ساعت بعد و ادامه مصرف آغوز گاو حداقل تا 3 روز بعد از تولد

  8. شست وشوی و ضدعفونی و شعله دهی باکس گوساله دانی قبل از انتقال گوساله تازه متولد شده

  9. خالی نگهداشتن باکس آماده شده گوساله حداقل برای 1 هفته

  10. در صورت عدم توانائی مکش در گوساله چند ساعت بعد از تولد نسبت به دادن آغوز با لوله توسط دامپزشک یا افراد آموزش دیده اقدام شود.

  11. فریز کردن ماک اضافی و نگهداری آن جهت استفاده در گوساله هائی که مادر آنها ماک نامناسبی از لحاظ کمیت یا کیفیت تولید نموده است.

  12. در صورت استفاده از وسیله جهت انتقال گوساله از زایشگاه به گوساله دانی توجه به بهداشت وسیله مذکور حائز اهمیت است.

  13. در فصول سرد سال از در معرض سرما قرار گرفتن گوساله تازه متولد اجتناب شود.

  14. درفصول گرم سال گوساله تازه متولد شده در معرض آفتاب قرار نگیرد.

  15. جداکردن گوساله از مادر بلافاصله بعد از زایش

  16. حذف گوساله هائی که مادران آنها دچار بیماری یون می باشند یا حداقل عدم استفاده از آغوز مادر یونی به گوساله و استفاده از ماک ذخیره شده

  17. پاستوریزاسیون آغوز قبل از مصرف جهت جلوگیری از انتقال بیماری های عفونی ای که از آغوز منتقل می گردد.


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 231238
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه