رئیس اداره دامپزشکی بوئین زهرا مطرح کرد:
عمده ترین علت ابتلا به تب مالت مصرف لبنیات آلوده است
با هدف ارتقاء سطح علمی بانوان روستایی ، کارگاه آموزشی آشنایی و پیشگیری از بیماری تب مالت در روستای رودک شهرستان بوئین زهرا برگزار گردید.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بوئین زهرا گفت : با توجه به اینکه روستای رودک از نظر جمعیت دامی یکی از پرتراکم ترین واحدهای دامی شهرستان می باشد و همچنین به دلیل نقش موثر بانوان خانه دار در تولید محصولات لبنی سالم و بهداشت دامداری ها و وجود بالقوه عامل بیماری تب مالت در بیشتر مناطق ، این کارگاه آموزشی با هماهنگی و همکاری مرکز ترویج جهاد کشاورزی شهرستان بوئین زهرا تشکیل و با استقبال روستائیان مواجه شد.
دکتر مهدی مهرزاده درخصوص بیماری تب مالت اظهار داشت : اغلب افراد مبتلا به بیماری تب مالت ، به دلیل مصرف لبنیات آلوده دچار بیماری شده اند که عدم استفاده از شیر پاستوریزه ، جوشاندن ناکافی شیر و تولید پنیر از شیر خام از عمده دلایل انتقال بیماری از دام به انسان می باشد.
همچنین ، عدم رعایت بهداشت در موارد مواجهه با جفت و جنین دام سقط شده و ترشحات زایمان و رهاسازی آن در محیط از دیگر عوامل پایداری بیماری در سطح گله و انتشار آن بوده و می تواند باعث انتقال بیماری به انسان باشد.
وی درخصوص وظیفه دامداران در موارد مواجهه با سقط جنین گفت : به دلیل تعدد عوامل ایجاد سقط جنین ، این بیماری به عنوان « سندرم سقط جنین شناخته» می شود و مطمئن ترین راه شناسایی آن ، انجام آزمایشات پاراکلینیکی می باشد.
دکتر مهرزاده در پایان با تاکید بر معدوم سازی بهداشتی جنین و جفت و ترشحات دامی سقط شده ، از دامداران خواست تا کمال همکاری را با اکیپ های واکسیناسیون بخش های دولتی و خصوصی داشته باشند تا شاهد کنترل هر چه بیشتر این بیماری باشیم.
نظر دهید