سه شنبه 17 تیر 1404

flag
  • 1397/07/09 - 12:00
  • تعداد بازدید : 126
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه دامپزشکی بوئین زهرا بر ضرورت دفن بهداشتی تلفات دامی

با عنایت به وجود انواع بیماریهای مشترک و بیماریهای واگیر دامی، دور کردن تلفات دامی از دسترس حیوانات با هدف جلوگیری از آلوده شدن خاک و منابع آبی و برخورد صحیح با انواع لاشه به خصوص پستانداران و پرندگان ضروری به نظر می‌رسد.



 دکتر سید حسین صرفجو، کارشناس بخش مبارزه با بیماریهای اداره دامپزشکی بوئین زهرا با اعلام این خبر گفت: در اغلب كشورها، لاشه حیوانات تلف شده در اثر بیماری به طور كامل توسط كوره لاشه سوز سوزانده می‌شود ولیكن به دلیل عدم امكانات لازم برای سوزانیدن، دفن بهداشتی لاشه، گزینه مناسبی می‌باشد.



وی در خصوص لزوم دفن بهداشتی لاشه‌ها و رعایت اقدامات لازم گفت: ضروری است در هنگام مشاهده هر لاشه ای بر اساس توصیه‌های بهداشتی ذیل اقدام گردد؛



1- مكان مناسب برای دفن لاشه مكانی است كه ضمن نزدیك بودن به محل كشف لاشه از دسترس حیوانات دور بوده و از منابع آبی و مناطق مسكونی نیز فاصله مناسب داشته باشد؛ ضمن انتخاب مكان مناسب، گودالی به عمق حداقل 2 متر حفر گردد و لاشه در عمق آن قرار گیرد.



2- در صورت نیاز به جابجایی لاشه حیوان، باید ضمن رعایت بهداشت فردی از وسایل ایمنی و حفاظت فردی استفاده گردد. ضروری است لاشه در داخل و یا روی كیسه پلاستیكی قرار گرفته و سپس جابجا شود تا از انتشار خونابه و سایر ترشحات جلوگیری گردد.



3- در صورتی كه شواهد حاكی از وجود بیماری شاربن یا هر بیماری واگیردار باشد، بهترین گزینه سوزاندن كامل لاشه حیوان به همراه خاك محل كشف لاشه می‌باشد ولی در صورت كمبود امكانات، بهترین گزینه دفن بهداشتی لاشه به همراه آهك  یا آب آهك می‌باشد.



4- جهت دفن، روی لاشه حیوان آهك و یا مواد ضد عفونی‌كننده مانند فرمالدئید ریخته شود. برای اطمینان بهتر است ابتدا در عمق گودال یك لایه آهك ریخته شود؛ سپس بر روی آن یك لایه خاك و بعد لاشه حیوان بر روی آن قرار داده شود و بر روی لاشه آهك و در نهایت خاك ریخته شود.



5- محل كشف و دفن لاشه علامت گذاری شود و مختصات جغرافیایی آن ثبت گردد.



6- روی مكانی كه لاشه حیوان دفن شده با استفاده از سنگ و یا گیاهان خاردار پوشانده شود تا از دسترس حیوانات وحشی به دور باشد.



7- وسایل مصرفی مانند دستكش، ماسك و ... در مكان مناسبی سوزانده شوند.



8- لباس‌ها، چكمه‌ها و وسایل از فضولات و لكه‌های خون پاك شوند؛ سپس با استفاده از آب گرم شسته شده و در نهایت با مواد ضد‌عفونی كننده گند زدایی گردند، به طوری كه چكمه‌ها و لوازم به مدت حداقل 8 ساعت در فرمالدئید 4% قرار گیرند.



وی در پایان از عموم دامداران خواست از رها سازی لاشه‌های دامی تلف شده در بیابان و مناطق اطراف روستاها، پرهیز كرده و در صورت مشاهده چنین مواردی به سامانه پیامکی 50001512 پیام داده ویا با شماره 1512 تماس حاصل فرمایند.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 114927
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور