توصیه های دامپزشکی قزوین برای پیشگیری از تب کریمه- کنگو
اوایل اردیبهشت ماه همزمان با آغاز فصل گرما و شروع فعالیت کنه ها، یک خانم 46 ساله در استان کرمان جان خود را در اثر ابتلا به تب کریمه – کنگو از دست داد.

محمد فرحی کارشناس ارشد انگل شناسی اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: تب کریمه – کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که در اثر تماس افراد با گوشت، خون و ترشحات دام آلوده و یا گزش وله کردن کنه آلوده به بیماری، مبتلا به آن خواهند شد.
فرحی تصریح کرد: همزمان با شروع فصل گرما تحرک کنه های ناقل ویروس عامل بیماری تب کریمه – کنگو( کنه ای از خانواده ایکسودیده واز جنس هیالوما ( ،افزایش پیدا کرده و موجب انتقال بیماری بین جمعیت دامها و یا انسان می شود که بیماری در دام فاقد نشانه های بالینی بوده و در انسان با علائم شدید و حتی مرگ همراه است.
این کارشناس دامپزشکی تصریح کرد:مهمترین دلیل ابتلا به بیماری در جوامع روستایی، گزش کنه و تماس با لاشه دام آلوده بوده و در جوامع شهری عمده دلیل ابتلا به بیماری تماس افراد با گوشت آلوده است که در همین راستا به کلیه روستائیان توصیه می شود: اماکن نگهداری دام را سمپاشی کنند تا از تزاید کنه ها جلوگیری به عمل آورند ، همچنین به عموم مردم توصیه می شود از خرید گوشت قرمز فاقد مهر و لیبل دامپزشکی خودداری کرده و گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایند.
محمد فرحی تصریح کرد: لاشه دامهای کشتارشده در محیط کشتارگاه، به مدت 24 ساعت پس از ذبح دام در محیط سردخانه با هدف پایین آمدن دمای لاشه و کاهش PH(که عاملی برای از بین بردن ویروس عامل بیماری تب کریمه – کنگو می باشد) نگاهداری و سپس به مراکز عرضه منتقل می شود که در همین راستا به عموم مردم توصیه می شود: از ذبح دام درمعابر و مصرف گوشت دامهای کشتاری به دلیل مشخص نبودن علایم بیماری در دام، خودداری کرده و ذابحین و قصابان وکارشناسان ناظر بهداشتی و شرعی که در محیط کشتارگاهها فعالیت دارند در حین کار با لاشه دام، به لوازم حفاظت فردی مثل ماسک و عینک و دستکش و روپوش مجهز باشند.
نظر دهید