چهارشنبه 18 تیر 1404

flag
  • 1397/05/14 - 12:00
  • تعداد بازدید : 125
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توضیحات رئیس دامپزشکی قزوین در خصوص مخاطرات کشتار غیرمجاز دام

 





رییس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین با بیان مخاطرات بهداشتی عرضه دام و کشتار غیر مجاز آن اظهار داشت: در پروسه تهیه، انتقال و کشتار دام و توزیع و مصرف گوشت حاصل کشتار غیرمجاز مخاطرات فراوانی وجود دارد که سلامت شهروندان را به خطر می‌اندازد.



از جمله عرضه دام بیمار، دام تب دار، دام با تغذیه نامناسب،فروش دام مسن یا ماده به خریداران، خطرآلودگی فردی ناشی از ورود به این مراکز و احتمال آلودگی خود شخص خریدار از مخاطرات ناشی از تهیه دام از مراکز عرضه غیر مجاز میباشد.



دکتر عیسی یزدی اظهار داشت: در برخی بیماری‌ها دام‌ها اصولا اجازه کشتار ندارند و عدم دقت در این موضوع و عدم معاینه دام قبل از کشتار توسط دامپزشک و کشتار این گونه دام‌ها سبب آلودگی شدید محیط و به خطر افتادن سلامت استفاده کنندگان این گوشت‌ها می‌شود



در سیستم کشتارگاهی، دام قبل و بعد از کشتار توسط کارشناسان دامپزشکی معاینه می‌شود و به دام‌های مبتلا به بیماری هایی نظیر کزاز، هاری، شاربن و ... اجازه کشتار داده نمی‌شود و باید با رعایت اقدامات قرنطینه‌ای قبل از ورد به سالن کشتار به صورت بهداشتی معدوم و همچنین در برخی از موارد پس از کشتار قسمت هایی از لاشه دام که قابل مصرف نیست توسط بازرسین بهداشتی دامپزشکی ضبط و سپس معدوم می‌شود.





این مقام مسئول با اشاره به تهدیدهای عرضه کشتار غیر مجاز دام اظهار داشت: تقریبا ۳۰ % وزن یک دام پس از کشتار جزو ضایعاتی است که در چرخه مصرف انسانی قرار نمی‌گیرد ضایعاتی نظیر خون دام، برخی اجزای درونی دام نظیر محتویات شکمبه و... که در صورت دفع نامناسب بهداشتی می‌توانند علاوه بر از بین بردن زیبایی شهری با ایجاد فساد و بوی تعفن در محیط، زمینه تکثیر و تزایدحشرات و حیوانات موذی شده و موجب انتقال عوامل بیماریزا به محیط اطراف شود.





بیماری‌های خطرناکی مانند بروسلوز، هاری، کزاز، سل، سالمونلوز، شاربن و بیماری‌های نوظهور مانند جنون گاوی و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بیماری‌های انگلی مانند کیست هیداتیک، سارکوسیست، انگل‌های پوستی و جلدی و انواع قارچ‌ها ازجمله مهم‌ترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام هستند، که میتوانند در چرخه کشتار غیر مجاز به انسان منتقل گردد، لذا لزوم بازرسی بهداشتی دقیق و کامل دام‌های کشتاری و لاشه دام کشتارشده در کشتارگاه‌ها ضروری است.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 116028
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور