یکشنبه 15 تیر 1404

flag
  • 1398/07/20 - 09:51
  • تعداد بازدید : 229
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

مراسم روز ملی دامپزشکی با حضور رؤسای سازمانهای دامپزشکی و نظام دامپزشکی کشور در قزوین برگزار شد

حضور استاندار قزوین به عنوان بالاترین مقام اجرایی استان و متولیان بخش دولتی و خصوصی دامپزشکی کشور، جمعی از مدیران کل و اعضای شورای شهر قزوین ، اعتبار ویژه ای به مراسم بزرگداشت روز ملی دامپزشکی بخشیده بود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین روز چهار شنبه مورخ 17 مهر ماه رؤسای سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی کشور با حضور در استان قزوین به همراه رئیس سازمان جهاد کشاورزی ، مدیرکل دامپزشکی و رئیس نظام دامپزشکی استان قزوین  به دیدار استاندار قزوین رفتند .

علیرضا رفیعی پور در دیدار با استاندار قزوین اظهار کرد: بسیاری از مشکلات حوزه دام و طیور با برنامه ریزی در حال رفع شدن است.

وی با بیان اینکه سرمایه دامی ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است که با درآمد نفت برابری می کند، افزود: ظرفیت دام کشور ۵۵ میلیون دام و سبک و سنگین است که بیشتر آن دام سبک است، از این سرمایه باید صیانت کنیم زیرا شغل کشاورزی و دامداری پایدار است و تامین غذای مردم را بر عهده دارد.

رفیعی بیان کرد: ۴۰ سال است با همه مشکلات این سرمایه حفظ شده و با کاهش جمعیت دامی با استفاده از دام اصلاح شده و تغییر الگوی کشت توانسته ایم بیش از ۱۵ میلیون تن انواع فرآورده دامی تولید کنیم این موفقیت با افزایش سطح زیر کشت حاصل شده است.  

وی یادآور شد: امروز صادرات شیر، عسل، گوشت و مرغ مازاد افزایش یافته است چون ۴۰ هزار نفر در دامپزشکی در خدمت تولید هستند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه سازمان دامپزشکی به عنوان بازوی اقتصادی کشور عمل می کند، تصریح کرد: در حوزه تجارت بین الملل با کنترل بیماریهای دام و طیور برای صادرات فرآورده های دامی تلاش می کنیم.

وی افزود: بهداشت هزینه محور است به طوری که در سال های گذشته بیماری آنفلوآنزا بین ۶ تا ۷ هزار میلیارد تونان خسارت زد که با ۱۰۰ میلیارد تومان می توان از بروز آن جلوگیری کرد.

رفیعی پور اظهار کرد: تلفات تب مالت از ۲۵ هزار نفر به ۱۵ هزار نفر رسیده که یک افتخار است و نشان می دهد اگر در پیشگیری خوب عمل کنیم بسیار صرفه جویی خواهد شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: علیرغم تشدید تحریم ها با اقدامات علمی و کارشناسی در حال حاضر ۹۶ درصد واکسن های دامی، مکمل و ریز مغذی های مورد نیاز کشور توسط متخصصان داخلی تولید می شود.

علیرضا رفیعی پور ظهر چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران رسانه های گروهی استان قزوین اظهارداشت: با ابلاغ همه ساله پروتکل همکاری در مبارزه با بیماری های دامی به استانها زمینه حضور فعال در این عرصه مهیا شده و این کار با جدیت صورت می گیرد.

وی بیان کرد: در قالب طرح های ملی و همزمان با طرح های جاری در مبارزه با تب برفکی سالهاست با روش اجرای فازبندی توانسته ایم موفق عمل کرده و سالانه ۲۰ تا ۳۰ درصد از کانون های این بیماری را کاهش دهیم.

رفیعی پور تصریح کرد: با کنترل کانون های بیماری های دام و طیور زمینه تولید محصولات سالم لبنی و گوشتی در کشور مهیا شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور یادآورشد: در حال حاضر میزان مصرف گوشت مرغ در کشور حدود دو میلیون تن و تولید آن بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن است که مازاد آن می تواند صادر شود و در این زمینه هیچ مشکلی نداریم.

رفیعی پور بیان کرد: در حوزه گوشت قرمز سقف تولید در کشور ۸۰ تا ۸۵ هزار تن است که ۱۴۰ هزار تن کمبود داریم که ۱۰ درصد آن از کشورهای دیگر مانند برزیل، رومانی، نیوزلند، اتحایده اروپا، اسیای میانه، قزاقستان، مغولستان، ارمنستان وارد می شود.

وی اضافه کرد: در بخش واکسن طیور سالانه حدود ۸ میلیارد «دوز» واکسن مورد نیاز است که تقریبا ۳۰ درصد نیاز کشور در داخل تولید می شود و بقیه را باید وارد کنیم که در این میان در صورت حضور تولیدکنندگان داخلی حمایت لازم صورت خواهد گرفت تا در این بخش نیز ورود کنیم.

رفیعی پور اظهارداشت: از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای حضور در تولید واکسن طیور حمایت می کنیم تا نیاز کشور تامین شود.

استاندار قزوین روز چهارشنبه در دیدار با علیرضا رفیعی پور رییس سازمان دامپزشکی کشور در استانداری قزوین افزود: امروزه بار اقتصاد و اشتغال روستاها بر گردن شهرها افتاده که متاثر از بی‌توجهی به اقتصاد خرد و روستایی است.
هدایت الله جمالی پور افزود:دامپروری و گله‌داری از مهمترین ارکان اقتصاد خرد در کشور هستند که باید در روستاها رونق پیدا کنند.
وی افزود: امروز نسبت جمعیت روستا به شهر به ترتیب ۲۵ به ۷۵ درصد است، درحالیکه این نسبت قبلاً برابر بود و بار کمتری روی دوش شهرها قرار می‌گرفت.
استاندار قزوین با بیان اینکه از اواخر دهه ۷۰ دامداری در کشور رها شده است، اظهار داشت: دامداری از سال‌های ۶۵ تا ۷۵ پررونق بود و به عنوان یک رقابت بزرگ بین اقوام ایران محسوب می‌شد.
جمالی پور با اشاره به دلایل رکود دامداری در کشور افزود:عده‌ای به اشتباه تصور می‌کنند این شغل از جایگاه پایینی برخوردار است، در حالیکه دامداری در کشورهای توسعه یافته به یک رشته تخصصی دانشگاهی تبدیل شده است.
استاندار قزوین با بیان اینکه به اقتصاد روستایی کم توجهی شده است، گفت: پس از جنگ تحمیلی نیز آموزش‌ باغداری و کوددهی در حوزه کشاورزی برای اقشار مختلف اجتماعی به فراموشی سپرده شد و مشاغل جدیدی جای آن را گرفت.
جمالی پور با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا روستاها پر از گله‌های گوسفند و دامپروری شود، اظهار داشت: برنامه ریزی ما در حوزه دامی متناسب با موقعیت‌ها و ظرفیت‌ها حرکت نکرده است و همین موضوع موجب شده روستاها تخلیه شود و فرد ساکن در روستا انگیزه کار کردن را از دست بدهد.
جمالی پور خاطرنشان کرد: بی‌توجهی گذشته به حوزه اقتصاد خرد باعث شده تا امروز کلان شهرها نیز از حرکت ایستاده و با چالش‌های فراوانی مانند حاشیه نشینی و معضل بیکاری دست به گریبان باشند که رفع آنها نیازمند فرهنگ‌سازی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در جلسه دیدار با استاندار قزوین گفت: سلامت غذا و تقویت دامپزشکی برای ما مهم است در دو سال اخیر بحران آنفلوانزای مرغی داشتیم و ۶ میلیون مرغ تخم گذار نابود شد اما با عزم جدی بخش خصوصی و درایت سازمان دامپزشکی با حضور دکتر علیرضا رفیعی پور توانستیم واکسیناسیون را بخوبی انجام داده و استان را پاک کنیم و جشن پاک بودن را برگزار کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بیان کرد: نقش دامپزشکی در این خصوص  بسیار پر رنگ بود از استاندار نیز انتظار نگاه ویژه داریم.

خمسه با بیان اینکه بهترین کشت و صنعت دامی را داریم یادآور شد: بسیاری از استان های همجوار درگیر مشکلات دامی هستند با برنامه جلو می رویم هرچند نهاده های دامی از خارج از کشور وارد می شود اما باز موفق عمل کرده ایم.

 رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: سلامت تولیدات دامی و محصولات کشاورزی اولویت دامپزشکی است که بخش خصوصی نیز در این زمینه همگام شده است.

محمدرضا صفری در این مراسم با بیان اینکه پتانسیل استان قزوین، مبتنی بر  کشاورزی محور است، اظهار کرد: شرایط برای سرمایه گذار در بخش ها ی مختلف کشاورزی بویژه دام و طیور فراهم شده است.

صفری افزود : استان قزوین قطب تولید تخم مرغ کشور است و این سرمایه عظیم را باید حفظ کرد.

وی تاکید کرد: هر چقدر روی  سلامت جامعه سرمایه گذاری کنیم شاهد رشد و توسعه بخش کشاورزی خواهیم بود.

دکتر حمید زینالی مدیر کل دامپزشکی استان قزوین نیز در نشست خبری رئیس سازمان دامپزشکی کشور قزوین در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص کیفیت گوشتهای منجمد گفت: با توجه به اینکه گوشتهای منجمد بر اساس پروتکلهای خاص بهداشتی وارد کشور می شوند از منظر کیفیت و بهداشت، تفاوتی با گوشت گرم ندارند و همچنین ضمن رد مصرف هورمون در گوشت قرمز و سفید ، کاهش سن پرورش مرغ را حاصل اجرای برنامه های خاص مدیریتی دانست و در خصوص گرید بندی مرغ در قزوین گفت: بستر تولید مرغ گرید بندی با بالاترین کیفیت در قزوین آماده است.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 244795
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور