هشدار دامپزشکی بویینزهرا به گروههای شغلی در معرض خطر بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو
تب خونریزیدهنده کریمه کنگو یک بیماری شغلی بوده و افرادی که با دام و فرآوردههای دامی سر و کار دارند در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی در معرض خطر ابتلاء قرار دارند.

دکتر مهدی لقمانی، کارشناس مبارزه با بیماریهای مشترک اداره دامپزشکی بوئین زهرا با اعلام این خبر گفت: گروههای شغلی مرتبط با دام و گوشت قرمز، از قبیل چوپانان، قصابان، دامداران ، دامپزشکان، کارگرانکشتارگاههای دام، کشتارکنندگان غیرمجاز دام، زنانخانهدار و مشاغل وابسته به بیمارستان، جمعیت عمده در معرض خطر بیماری تبکریمهکنگو هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: تبخونریزیدهنده کریمه -کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام بوده که نشانه بالینی ویژهای در دام ندارد و از طریق گزش کنه، خون و ترشحات دام آلوده و له کردن کنه آلوده با دست، به انسان منتقل شده و باعث ایجاد بیماری در انسان میشود.
دکتر لقمانی مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری را مبارزه با انگلهایخارجی (کنهها) از طریق سمپاشیدام و جایگاه نگهداری آن، آموزش دامداران و گروههای در معرض خطر، استفاده از پوشش مناسب کاری، قراردادن لاشه به مدت 24 ساعت و آلایش به مدت 48 ساعت در دمای یخچال (4-2 درجه سانتی گراد)، عدم تماس افراد با ترشحات دام بیمار، جلوگیری از کشتار و عرضهغیرمجاز در معابر عمومی و خارج از چرخه کشتارگاه، تهیه گوشت از فروشگاههای مجاز دارای مهر و لیبل دامپزشکی و نیز افزایش کنترل قرنطینهای در مبادی ورودی دام به کشور دانست.
نظر دهید