کاهش چشمگیر موارد بیماری بروسلوز دامی در استان قزوین
مدیر کل دامپزشکی استان قزوین در خصوص اقدامات دامپزشکی در حوزه بهداشت و مدیریت بیماری بروسلوز گفت: اداره کل دامپزشکی استان قزوین در 10 ماهه نخست سال 1403 اقدام به پایش سرمی قریب به 100 هزار نوبت/ رأس دام برای تشخیص بیماری بروسلوز در دامها کرده که از این تعداد 28 رأس دام معادل 0002/0 درصد در آزمایشهای تکمیلی به عنوان دام راکتور بروسلوزی شناسایی و روانه کشتارگاه شده است واین در حالی است که تعداد موارد راکتور در سال 1400 تعداد 312 مورد بوده است که یک روند کاهشی محسوس در حوزه مراقبت و کنترل این بیماری محسوب می شود.
دکتر مهدی جلوخانی بروسلوز را از مهمترین بیماریهای عفونی و مشترک بین انسان و دام برشمرد و در مورد محورهای اصلی کنترل این بیماری گفت: واکسیناسیون دامهای حساس، پایش و مراقبت، قرنطینه و امنیت زیستی و برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی با هدف ارتقاء سطح آگاهی دامداران و بهره برداران میتوان با این بیماری به شکل موثر مبارزه کرد.
دکتر جلوخانی در بخش دیگری از صحبتهایش به نقش واکسیناسیون در کاهش موارد بروز و شیوع بیماری اشاره کرد و واکسیناسیون تعداد بیش از 85 هزار دام سنگین و تعداد قریب به 200 هزار رأس دام سبک را از دیگر اقدامات کنترلی در زمینه پیشگیری از بیماری بروسلوز در این استان برشمرد.
جلوخانی در ادامه افزود: استان قزوین با توجه به موقعیت جغرافیایی خود از مناطق مهم در زمینه پرورش دام و تولید فرآوردههای دامی در سطح کشور میباشد که موضوع صدور مجوز حمل و جابجایی دام منوط به اخذ گواهی تایید سلامت دامها از این بیماری میباشد.
این مقام مسئول به انجام منظم تست حلقهای شیر (Milk ring test) از ابتدای سال 1403 اشاره کرد و گفت: این عملیات که نسبت به سال گذشته با افزایش 4 برابری روبرو بوده است، منجر به پایش بیشتر واحدهای پرورشی و در نتیجه شناسایی بهتر دامهای آلوده و واحدهای دارای گاو راکتور میگردد.
وی در پایان از افزایش میزان واکسیناسیون دام سبک استان علیه بیماری بروسلوز نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیش از 90 درصد میزان پیشبینیهای انجام شده در حوزه واکسیناسیون بروسلوز دام سبک تحقق پیدا کرده که این میزان در پایان سال به 100 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
نظر دهید