اتمام مایهکوبی بروسلوز در شهرستان البرز

عملیات مایهکوبی علیه بیماری بروسلوز (تب مالت)بره و بزغاله در سال جاری توسط پرسنل بخش دولتی دامپزشکی البرز با مایهکوبی 37هزارو598 راس دام در شهرستان البرز به پایان رسید.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان البرز گفت: بیماری تب مالت، از دو بعد اقتصادی و بهداشتی حایز اهمیت میباشد. این بیماری جزء بیماریهای عفونی و مشترک بین انسان و دام بوده و صرفا از دام به انسان منتقل میگردد. به همین علت اهمیت پیشگیری از بروز این بیماری در دامها جزء برنامههای هرساله دامپزشکی بوده و امسال نیز این اداره 37هزار و598 راس دام سبک را واکسینه نموند.
که 25هزار و225 راس آن گوسفند و بز بالغ و 12هزار و373 راس نیز بره و بزغاله میباشد.
دکتر علی آقاجان نیا معلم در خصوص این بیماری توضیح داد: بیماری تب مالت یا بروسلوز در دام موجب سقط جنین و کاهش تولید شیر آن میگردد که در گوسفند و بز عمده مسالهی این بیماری سقط جنین و ایجاد نازایی در دام مبتلا میباشد.
دامهای مبتلا به این بیماری معمولاَ در اولین دوره آبستنی سقط جنین نموده و در هنگام سقط جنین و تا مدتی پس از آن، با دفع ترشحات به شدت آلوده رحمی، باعث آلودگی محیط گردیده که خود زمینه آلودگی را برای سایر حیوانات گله و نیز انسان فراهم میسازد.
دکتر معلم در خصوص علایم این بیماری در گوسفند و بز اضافه کرد: مهمترین علامت این بیماری، سقط جنین میباشد و به همین خاطر است که این بیماری را بیماری تب سقط دهنده نیز مینامند .
این مسئول دامپزشکی در خصوص راههای پیشگیری دامها از ابتلا به این بیماری افزود: رعایت نکاتی چند از قبیل؛واکسیناسیون گوسالههای ماده در سن ۳ تا ۶ ماهگی. واکسیناسیون بره و بز غاله از ۳ماهگی تا یک ماه قبل از جفتگیری ،جدانمودن دامهای سقط شده از گله و جلوگیری از تماس مستقیم با ترشحات رحمی وجفت دامهای سقط شده. خونگیری و انجام آزمایشهایلازم بر روی دامهای مشکوک وهدایت دامهای آلوده به کشتارگاه. از جمله اقدامات بهداشتی در همین راستا بوده است
وی در پایان گفت: با توجه به اینکه این بیماری تنها از طریق دام به انسان سرایت مینماید، مهم است که عموم مردم در رعایت نکات بهداشتی از قبیل مصرف لبنیات پاستوریزه و دوری از تماس مستقیم با دامهای مشکوک، نهایت تلاش را داشته باشند.
نظر دهید