• 1396/07/22 - 12:00
  • تعداد بازدید : 86
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تشخیص رنگهای مصنوعی در گوشت و فرآورده های گوشتی در قزوین با استفاده از کروماتوگرافی لایه نازک

در میان افزودنیهای مواد غذایی، رنگ از اهمیت ویژه­ای برخوردار است.

رئیس آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی مواد غذایی با منشاء دامی اداره کل دامپزشکی استان قزوین:استفاده وسیع از رنگ­ها در مواد غذایی به دلیل جذابیت و بازار پسندی، تحریک اشتهای مصرف کنندگان و ترغیب آنها به خرید و همچنین جبران رنگ از دست رفته در زمان نگهداری یا فرآوری غذا از دیر باز مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان مواد غذایی بوده است. دکتر علی رضایی تصریح کرد: تحقیقات سالهای اخیر نشان داده است که بسیاری از رنگهای مصنوعی عامل ایجاد کننده اختلالاتی ازقبیل آسم، اختلالات کبدی و تومورهای بدخیم و حتی تاثیر برروی فرآیند­های مغزی مانند قدرت یادگیری و رفتار به ویژه در قشر آسیب پذیر کودکان و نوجوانان می­باشد.رنگهای مصنوعی مواد رنگی هستند که در نتیجه سنتز مواد آلی به دست می­آیند و دامنه کاربرد آنها نامحدود بوده و در صنایع رنگرزی، داروسازی، میکروب شناسی، صنایع غذایی و... کاربرد دارند .اکثر این رنگها از نظر مصرف در غذای انسان قابل قبول نبوده و دارای خواص سرطان­زایی می­باشد.

دکتر علی رضایی با بیان موارد فوق تصریح کرد: با توجه به اهمیت رنگ و تقلبات آن در صنعت غذا، کارشناسان آزمایشگاه به منظور تشخیص این رنگها در فرآورده های خام دامی نهایتاً موفق به راه اندازی این آزمون با استفاده از تکنیک کروماتوگرافی لایه نازک به عنوان تکنیکی کارآمد و اقتصادی  در گوشت و فرآورده های گوشتی شدند.

شایان ذکر است، آزمایشگاه مرجع دامپزشکی استان با بهره­گیری از متخصصان و کارشناسان مجرب، فنی و با تجربه و با بکارگیری تجهیزات موجود، آماده راه اندازی آزمونهای مختلف در راستای ارتقای سلامت و امنیت غذایی می باشد.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 231110
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه