• 1392/12/14 - 12:00
  • تعداد بازدید : 29
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تشدید نظارتهای بهداشتی اداره كل دامپزشكی بر مراكز عرضه فرآورده های خام دامی

با عنایت به در پیش بودن ایام منتهی به نوروز وافزایش میزان تقاضا وعرضه فرآورده های خام دامی در این ایام، نظارتهای بهداشتی دامپزشكی بر مراكز عرضه فرآورده های خام دامی تشدید خواهد شد.

 مدیر كل دامپزشكی استان قزوین درجلسه ای كه به همین منظور با حضور رؤسای شبكه های دامپزشكی تابعه وادارات ستادی در محل اداره كل دامپزشكی استان قزوین برگزار شد گفت: این جلسه درپی اجرای سیاستهای سازمان دامپزشكی كشور و در راستای تقویت چرخه نظارت بهداشتی بر واحد های استحصال ، تولید ،فرآوری حمل وعرضه فرآورده های خام دامی وتشكیل ستاد نوروزی، تشكیل ومقرر شد اكیپهای ثابت و سیار نظارت بهداشتی و قرنطینه ای در سطح استان، اقدامات وبرنامه های مربوط به نظارت بر واحد های عرضه فرآورده های خام دامی را ازتاریخ 15/12/92لغایت 20/1/93 از ابتدای روز تا ساعات پایانی شب برعهده گیرند.

 دكتر بهمن نقیبی در ادامه افزود: هم استانیهای محترم میتواننددر صورت بروز هر گونه مشكل ویا نیاز به مشاوره در حیطه وظایف تعریف شده ،از طریق سامانه 1512با اداره كل دامپزشكی استان قزوین تماس حاصل نمایند .

دكتر نقیبی تاكید كرد:یكی از وظایف اداره كل دامپزشكی استان قزوین نظارت بر بهداشت عمومی می باشد كه بازرسی بهداشتی واحدهای تولیدی ، استحصال ،حمل وعرضه فرآورده های خام دامی واعمال نظارت بهداشتی بر مراكزپرورش دام وصنایع وابسته، ازجمله این وظایف است ودامنه این نظارتها شامل كشتارگاه های دام وطیور، مراكز عرضه ،رستورانها،كارخانجات فرآوری ، خودروهای حمل گوشت وفرآورده های خام دامی و...می باشد كه از طریق بكارگیری بازرسین بهداشتی دامپزشكی وناظرین ذبح شرعی برای انجام معاینات قبل وپس از كشتار ونظارت بر فرایند تولید تا عرضه گوشت قرمز ، سفید وآلایش خوراكی انجام می گیرد.

مدیر كل دامپزشكی استان در بخش دیگری از صحبتهایش اظهار كرد:نظارت بهداشتی بر واحدهای عرضه فرآورده های خام دامی شامل كارایی وفعال بودن سیستم برودتی در قصابیها ، مرغ فروشی ها ، ماهی فروشی ها ( بصورت تازه ومنجمد ) ،جگركی ها ، مراكز عرضه وتوزیع تخم مرغ وعسل، مراكز فروش شیر ومشتقات لبنی ، رستوران ها و ... از طریق بازرسین بهداشتی اداره كل دامپزشكی بر اساس برنامه تدوین شده صورت می گیرد.

همچنین نظارت بر خودروهای حمل فرآورده های خام دامی شامل: بررسی شرایط بهداشتی این خودروها ، مناسب بودن سیستم برودتی وثبت دما ، صدور گواهی بهداشتی ،كد رهگیری وهمچنین صدور مجوز حمل محموله پس از تایید بازرسین بهداشتی از مراكز استحصال به واحد های عرضه داخل وخارج از استان ، رعایت زنجیره سرد بصورت مستمر و روزانه در حال اجرا می باشد .

لازم به ذكر است :فرآورده های خام دامی از جمله گوشت ،مرغ ،ماهی ،فرآورده های گوشتی ،شیرومشتقات آن، نقش مهمی در تغذیه انسان دارند بطوریكه این مواد از دیرباز مورد مصرف انسان بوده وبه علت خواص منحصر به فرد آن افزایش روز افزونی را در سبد غذایی جوامع بشری داشته است .

ولیكن این گروه از مواد غذایی درصورت عدم رعایت ضوابط وموازین بهداشتی درزنجیره سرد ، زمان تولید ، استحصال ،فرآوری،حمل ونقل ، نگهداری ،عرضه وحتی درهنگام مصرف می توانند به علت فساد میكروبی ،شیمیایی وسایر مخاطرات ،خود عامل بسیاری از بیماری های با منشاءغذایی، از قبیل مسمومیت غذایی ، عفونت روده ای واسهال وهمچنین باعث بروز بسیاری از بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان مانند تب مالت ،كیست هیداتیك،تب كریمه- گنگو وانگل های روده ای شوند كه سلامت مصرف كننده را به خطر می اندازد .

منبع خبر:روابط عمومی اداره كل دامپزشكی استان قزوین

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 229812
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه