• 1396/12/14 - 12:00
  • تعداد بازدید : 154
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های بهداشتی دامپزشكی قزوین در ایام نوروز

نوروز، سرآغازیست برای تازه‌گی و شادابی ، سلام طبیعت است به دل های یخ زده و غوغای زمین برای بیداری درختان بخواب رفته و نوید امید به دلهای ناامید. در روزهای پایانی سال 96 و نزدیک شدن به آغاز سال جدید ، فهرستی از توصیه های بهداشتی را به استحضار هموطنان عزیز می رساند:


  1. با عنایت به اینکه در روزهای پایانی سال عموم مردم ، برای پذیرایی از نوروز و آغاز دید و بازدیدها و مسافرت های نوروزی، اقدام به خرید مایحتاج خود می‌ کنند ،   بعضا" ، برخی از افراد سود جو اقدام به عرضه محصولات تاریخ گذشته و یا دستكاری تاریخ آنها و همچنین خارج كردن از بسته بندی و فروش فله آن می نمایند؛ لذا توصیه می شود حتما از محصولات تازه و  یا منجمد بسته بندی شده از مراكز تحت نظارت دامپزشکی خرید کرده و به تاریخ مصرف محصولات دقت كافی بعمل آید.

  2. رعایت زنجیره سرد فرآورده های خام دامی در طول سفرهای نوروزی: در حفظ و نگهداری فرآورده های خام دامی ضروری می باشد.توصیه می شود در صورت نیاز ،مواد غذایی بخصوص گوشت و آلایش دامی ، در كنار یخ كافی در ظروف مخصوص درب دار ( كلمن و یا یخچال های مسافرتی ) حمل گردد . همچنین در صورت لزوم خرید در میان مسیر ، از حفظ زنجیره سرد توسط فروشنده ، اطمینان حاصل نمایید و به هیچ عنوان به بهانه تازه بودن محصول ، نسبت به خرید گوشت و یا محصول گرم اقدام  نشود.

  3. در برخی از مناطق، زنده فروشی دام و  یا عرضه گوشت دام كشتار شده در همان مكان ، به یكی از جاذبه های گردشگری آن منطقه تبدیل شده است كه  این امر می تواند خطراتی را در پی داشته باشد كه از آن جمله می توان به كشتار دام بیمار، انتقال بیماری های مشترك مانند كیست هیداتیك و تب كریمه كنگو ، آلوده شدن گوشت به آلودگی های محیطی و ... در حین كشتار، آلودگی محیط زیست به خون و سایر آلوده كننده های دامی ، و عدم رعایت مدت زمان قرنطینه گوشت قبل از مصرف ، اشاره كرد. لذا توصیه می شود از خرید این نوع از فرآورده های دامی خودداری گردد.






  1. از گذشته تا امروز ، برای نگهداری طولانی مدت برخی از مواد غذایی مانند ماهی ، اقدام به نمك سود كردن و دود دادن آنها می کردند كه این كار باعث می شود تا نگهداری آنها آسان تر و طولانی تر  باشد كه البته در حال حاضر به یك رسم و سنت تبدیل شده است. اما متاسفانه ، برخی افراد سود جو ، بوسیله نمك سود كردن ماهی ، اقدام به فروش ماهی بصورت دودی می کنند.  لذا جهت حصول اطمینان از اینكه در تولید این نوع ماهی از  ماهی‌های تازه و سالم استفاده شده است توصیه می شود از مراكز معتبر اقدام به تهیه آن گردد.






  1. سنت دیرینه ماهی قرمز  سفره هفت سین ، متاسفانه امروز به تهدیدی علیه بهداشت محیط زیست و همچنین بهداشت عمومی و مهمتر از آن از بین بردن بیش از 40 میلیون قطعه ماهی در پایان هر سال شده است. با توجه به اینكه  اداره دامپزشكی ، تنها متولی بهداشت آبزیان در كشور می باشد ، لذا توصیه می شود از مراكز مورد تایید اداره دامپزشكی اقدام به خرید ماهی قرمز نموده و از صحت و سلامت ماهی اطمینان حاصل نمایید. همچنین از ظروف مناسب و دارای آب كافی استفاده شود كمال بهداشت فردی ( بخصوص در خصوص اطفال ) در مواجهه با آنها رعایت گردد. همچنین، برای پیشگیری از انتقال بیماری های ماهیان قرمز به سایر آبزیان ، از آزادسازی آنها در آبهای آزاد و یا نگهداری آنها در كنار سایر ماهیان آكواریومی جلوگیری نمایید. در این خصوص شهرداری هر شهر مناطقی را جهت آزاد سازی ماهیان اختصاص داده است كه در اطلاعیه شهرداری ها به آن اشاره شده است.



 6-چندیست مشاهده میگردد انواع دیگر آبزیان ، مانند لاك پشت های آبی و یا مارماهی و ... دركنار ماهی قرمز به فروش می رسد كه البته بارها از طریق رسانه های عمومی و مراجع ذیصلاح ، درخصوص خطرات ناشی از حضور این نوع از آبزیان از جمله سالمونلوز و برخی ار بیماری های انگلی ، اطلاع رسانی شده است .با توجه به اینكه عموم این نوع حیوانات ، بومی ایران نمی باشند و می توانند باعث بروز فجایع زیست محیطی و انسانی گردند ، لذا توصیه می شود به هیچ عنوان نسبت به خرید آنها اقدام ننمایید.





در پایان با آرزوی سالی پر از شادی و امید برای هموطنان عزیز ، چنانچه مواردی از تخلفات بهداشتی مشاهده گردید، می توانید از طریق سامانه پیام كوتاه 50001512 و یا تلفن 4 رقمی 1512 اطلاع رسانی نمایید. این سامانه ها آماده دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات شما  می باشد.


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 230417
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه