توصیه های بهداشتی دامپزشکی قزوین در خصوص تب کریمه - کنگو
ویروس عامل بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه -کنگو توسط انگلهای خارجی و یا تماس انسان با لاشه و ترشحات دام آلوده، بیماری را منتقل می کند

محمد فرحی کارشناس ارشد انگل شناسی دامپزشکی استان قزوین اظهار داشت:همزمان با آغاز ماههای گرم سال فعالیت کنه ها افزایش پیدا کرده و ویروس عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه -کنگو (مشترک بین انسان و دام)را به دام یا انسان منتقل می کنند.
فرحی تصریح کرد: بیماری CCHF به عنوان یک بیماری شغلی برای قصابان،کارگران کشتارگاهها، افرادی که به نحوی با گوشت گرم سرو کار دارند و دامپزشکان مطرح می باشد ولیکن در صورتیکه اصول بهداشتی در مواجهه با دام و لاشه کشتار شده رعایت نشود(تهیه و مصرف گوشت و آلایش دامی از مراکزی که دامپزشکی برآنها نظارتی ندارد) می تواند برای عموم مردم نیز مخاطره آمیز باشد.
این کارشناس دامپزشکی تشریح کرد: یکی از راهکارهای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه -کنگو مبارزه با کنه ای از جنس هیالوماست که دامداران می بایست با سمپاشی به موقع جایگاه نگهداری دام و همچنین سمپاشی بدن دام، از تزاید کنه های ناقل بیماری جلوگیری به عمل آورند.
فرحی همچنین به عموم مردم توصیه کرد: از ذبح دام در محیط خارج از کشتارگاه اکیدا خودداری نموده و برای تهیه گوشت مصرفی خود، به مراکز تحت نظارت دامپزشکی مراجعه نمایند ،چراکه دامهای اعزامی به کشتارگاه قبل از ورود به خط کشتار، توسط دامپزشکان مورد معاینه قرار گرفته و پس از کشتار نیز لاشه ها بازرسی شده ودر صورتیکه مورد تایید دامپزشکی باشند ، ۲۴ ساعت در محیط سردخانه نگهداری می شوند تا با پایین آمدن PHودمای گوشت، ویروس عامل بیماری که معمولا علامت مشخصه ای ندارد، غیر فعال شود.
نظر دهید