• 1396/03/06 - 12:00
  • تعداد بازدید : 98
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های بهداشتی دامپزشکی قزوین در خصوص تب کریمه - کنگو

ویروس عامل بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه -کنگو توسط انگلهای خارجی و یا تماس انسان با لاشه و ترشحات دام آلوده، بیماری را منتقل می کند



محمد فرحی کارشناس ارشد انگل شناسی دامپزشکی استان قزوین اظهار داشت:همزمان با آغاز ماههای گرم سال فعالیت کنه ها افزایش پیدا کرده و ویروس عامل  بیماری تب خونریزی دهنده کریمه -کنگو (مشترک بین انسان و دام)را به دام یا انسان منتقل می کنند.

 فرحی تصریح کرد: بیماری CCHF  به عنوان یک بیماری شغلی برای قصابان،کارگران کشتارگاهها، افرادی که به نحوی با گوشت گرم سرو کار دارند و دامپزشکان مطرح می باشد ولیکن در صورتیکه اصول بهداشتی در مواجهه با دام و لاشه کشتار شده رعایت نشود(تهیه و مصرف گوشت و آلایش دامی از مراکزی که دامپزشکی برآنها نظارتی ندارد)  می تواند برای عموم مردم نیز مخاطره آمیز باشد.

این کارشناس دامپزشکی تشریح کرد: یکی از راهکارهای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه -کنگو مبارزه با کنه ای از جنس هیالوماست که دامداران می بایست با سمپاشی به موقع جایگاه نگهداری دام و همچنین سمپاشی بدن دام، از تزاید کنه های ناقل بیماری جلوگیری به عمل آورند.

فرحی همچنین به عموم مردم توصیه کرد: از ذبح دام در محیط خارج از کشتارگاه اکیدا خودداری نموده و برای تهیه گوشت مصرفی خود، به مراکز تحت نظارت دامپزشکی مراجعه نمایند ،چراکه دامهای اعزامی به کشتارگاه قبل از ورود به خط کشتار، توسط دامپزشکان مورد معاینه قرار گرفته و پس از کشتار نیز لاشه ها بازرسی شده ودر صورتیکه مورد تایید دامپزشکی باشند ، ۲۴ ساعت در محیط سردخانه نگهداری می شوند تا با پایین آمدن PHودمای گوشت، ویروس عامل بیماری که معمولا علامت مشخصه ای ندارد، غیر فعال شود.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 231348
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه