توصیه های دامپزشکی آبیک برای تهیه گوشت قرمز

گوشت قرمز و فرآوردههای حاصل از آن به سبب داشتن پروتئین، مواد معدنی و اسیدآمینههای ضروری، نقش مهمی در تأمین نیازهای تغذیهای دارد، اما تولید و عرضه گوشت در شرایط غیربهداشتی تهدیدی جدی علیه بهداشت عمومی است و موجب شیوع انواع بیماریها شده که عواقب بسیار خطرناکی را به همراه خواهد داشت.
رئیس دامپزشکی شهرستان آبیک گفت: افرادی که خارج از کشتارگاه نسبت به کشتار غیرمجاز دام و عرضهی گوشت اقدام میکنند باعرضهی غیربهداشتی گوشت مقدمات شیوع و انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام را فراهم میکنند چراکه در کشتارگاهها بازرسین بهداشتی دامپزشکی از ابتدای ورود دام به کشتارگاه تا زمان تحویل لاشه برای حمل به مراکز عرضه نظارت داشته و پس از درج لیبل و مهر بهداشتی دامپزشکی گوشت مجوز خروج از کشتارگاه و توزیع در مراکز عرضه را دریافت خواهد کرد
دکتر مرتضی یعقوبی افزود: بیش از 800 نوع عامل بیماریهای مشترک بین انسان و دام وجود دارد که اکثراً از طریق تماس با دام بیمار و فرآوردههای خام دامی آلوده از جمله گوشت، قابلانتقال به انسان بوده و بیماریهای خطرناکی نظیر بروسلوز، هاری، کزاز، سل، سالمونلوز، شاربن بیماریهای نوظهور مانند جنون گاوی و تب خونریزیدهندهی کریمه کنگو، بیماریهای انگلی مانندی کیست هیداتیک، سارکوسیست، انگلهای پوستی و جلدی، انواع قارچها از جمله مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام که می توانند موجب بیماری در انسان شوند، که در همین راستا لزوم بازرسی بهداشتی دقیق و کامل دامهای کشتاری و لاشهی دام کشتار شده در کشتارگاهها ضروری است.
نظر دهید