توصیه های دامپزشکی قزوین برای تهیه ماهی سالم از مراکز مجاز

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین با اعلام این خبر افزود: با توجه به رسالت دامپزشکی " دام سالم غذای سالم انسان سالم" تامین ایمنی غذا از مزرعه تا سر سفره خانوار ها هدف ما محسوب می شود و برای تحقق این مهم تلاش می کنیم.
دکتر مهدی جلوخانی اظهار کرد: عملیات نظارت، پایش و کنترل بر کلیه مراحل تولید تا عرضه انواع فرآورده خام دامی به صورت دورهای توسط کارشناسان دامپزشکی شهرستان در حال انجام است.
وی گفت: ماهی نسبت به سایر مواد پروتئینی حیوانی (گوشت قرمز و مرغ) تقریبا تمام اسیدهای آمینه ضروری را دارا است و در عمل هضم گوشت ماهی، جذب مواد پروتئینی گاه تا 99 درصد نیز میرسد. این ماده غذایی بسیار ارزشمند، به سرعت فاسد میشود و جهت حفظ سلامتی لازم است شهروندان در انتخاب ماهی سالم دقت کافی داشته باشند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین درباره چگونگی تشخیص ماهی سالم و تازه عنوان کرد: ماهی تازه از نظر منظره عمومی، درخشنده. بدن ماهی تازه دارای صلابت نعشی و قوام سطح خارجی ماهی تازه نمناک و بدون ترشح غیرطبیعی است. قوام گوشت در ماهی سالم سفت و سخت بوده و اثر انگشت روی آن باقی نمیماند. فلس ماهی سالم محکم، چسبیده به پوست، درخشان و مرطوب است. ماهی تازه دارای چشمهای درخشان شفاف است که تمام حدقه را فرا گرفته و عنبیه نیز زرد طلایی است. سرپوش آبششها چسبیده به حفره و مرطوب و بدون لکه خارجی است. آبششها در ماهی تازه صورتی یا قرمز، مرطوب، درخشان با بوی طبیعی است. ماهی تازه دارای شکم سفت، رنگ و جلای طبیعی. ماهی سالم مقعدی بسته و فروررفته دارد. در ماهی سالم با ستون فقرات کاملا متصل به عضلات مواجه هستیم که این عضلات به سختی جدا میشوند. عضلات ماهی تازه ترد و شفاف و دارای درخشندگی صدفیرنگ طبیعی است.
دکتر مهدی جلوخانی در پایان به مصرف کنندگان ماهی هشدار داد که ماهی مصرفی خود را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایند .
نظر دهید