• 1391/03/06 - 12:00
  • تعداد بازدید : 28
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های مدیر كل دامپزشكی استان قزوین در خصوص بیماری تب كریمه - كنگو

feverدكتر سید سبحانعلی علوی مدیر كل دامپزشكی استان قزوین توضیحاتی در خصوص بیماری تب كریمه -كنگو ارائه كرد
 

تب خونریزی دهنده كریمه – كنگو

یك بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده است .

جزء معدود بیماریهایی است كه درمان آن به سادگی امكان پذیر نیست و احتمال مرگ بیمار زیاد است

علائم در دام:

دام مبتلا به ندرت نشانه های واضح بیماری را نشان می دهد و عموما" پس از یك هفته از ابتلا به ویروس را دفع می كند و كشتار در این مرحله سبب گسترش بیماری بسیار خطرناك است .

 

سیكل و انتقال :

مخزن ویروس در طبیعت اصولا"كنه ها می باشندناقل این  ویروس كنه هیالوما (( Hyaloma می باشد ندرتا" توسط سایر گونه ها منتقل می شود .

ویروس می تواند توسط تخم كنه به نسل بعدی نیزمنتقل شود.

 

چرخه بشكل انتقال عامل بیماری از  كنه بالغ به تخم سپس لارو و لنف ودر آخر كنه بالغ  

روش انتقال :

-          از طریق گزش كنه یا تماس با خون یا ترشحات – له كردن كنه آلوده  روی پوست

-          از لاشه دام و انسان آلوده منتقل شود تماس مستقیم با خون با لاشه

-          از انسان به انسان قابل سرایت است

-          دستكاری خون یا بافت حیوانات آلوده ( از قبیل قصابها و كشتارگاهها )

-          تماس با خون بیمار یا تماس غشاء مخاط یا جراحات پوستی با محتویات خونی و به دلیل انتشار ویروس از طریق خون و بافت

-          احتمال انتقال بیماری از طریق آئروسل (انتقال از طریق تنفسی )  

بیماری بیشتر در فصول گرم سال یعنی فروردین تا مهرماه دیده می شود .

ویروس عامل بیماری در برابر حرارت و شرایط اسیدی مقاومت كمی دارد .

در دمای 56 درجه سانتیگراد پس از 30 دقیقه از بین می رود –پختن گوشت یا پاستوریزه كردن شیر باعث از بین رفتن ویروس می گردد

از آنجایی كه ویروس در محیط اسیدی ( انجام تغییرات طبیعی پس از كشتار ) از بین می رود . لذا توصیه می شود گوشت و امعاء و احشاء ( اندرونه ) دام ذبح شده حداقل 24 ساعت در سرد خانه یا یخچال ( 8-4 درجه سانتیگراد ) نگهداری و پس از آن به بازار عرضه یا مصرف گردد

واكسن موثره در دسترس نیست

دكتر علوی مدیر كل دامپزشكی استان قزوین پیشگیری و توصیه های بهداشتی برای افراد در معرض خطر شامل صنف قصابها، دامداران ، زارعین ، كاركنان بهداشتی –درمانی و ...را بشرح ذیل بیان نمود:

-          سمپاشی جایگاههای دام و اماكن دامی  و خودرو

-          استفاده از لباس كار مناسب ، چكمه ، دستكش در واحد های دامپروری

-          خودداری از خرید دام بدون تایید دامپزشكی

-          تهیه دام از مراكز مجاز توزیع دام

-          ذبح دام در كشتارگاه ها

-          عدم ذبح دام تب دار

-          در هنگام تماس با دام زنده یا فراورده ها و ترشحات آن از دستكش و ماسك استفاده شود

-          در هنگام ذبح دام توصیه می شود از وسایل ایمنی مانند دستكش و ماسك و عینك استفاده شود.

-          در هنگام پشم چینی و  ذبح دام دهان –چشم ،بینی به صورت مناسب پوشیده شود تا از انتقال بیماری جلوگیری گردد .

-     اكیدا" از مصرف گوشت یا فراورده های خوراكی بازرسی نشده و فاقد مهر بهداشتی دامپزشكی ( كشتار غیر مجاز و فاقد نشانه گذاری تكمیلی پرهیز كنید .

-          عدم تماس لاشه با دست زخمی و بدون پوشش

-          رعایت كامل بهداشت و ایمنی هنگام خرد كردن گوشت در منزل توسط كدبانو و سایر اشخاص

-          توصیه می شود گوشت به خوبی پخته و شیر به صورت پاستوریزه مصرف شود

-     شستشوی محل ذبح دام و ترشحات آن با صابون و مایعات شستشو دهنده ( ویروس را ازبین نمی برد ) ولی آن را غیر فعال می كند . برای ازبین بردن ویروس از محلول یك در صد هیپو كلرید سدیم استفاده شود.

این بیماری تاثیر ی روی شیر ندارد ولی خاطر نشان می گردد افراد باید از شیر پاستوریزه استفاده كنند .
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 232225
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه