• 1396/08/22 - 12:00
  • تعداد بازدید : 104
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دومین کارگاه آموزشی پیشگیری و مقابله با بیماری های مشترک در زینبیه بوئین زهرا برگزار گردید

رئیس اداره دامپزشکی بوئین زهرا گفت : در راستای آموزش نکات آشنایی با بیماری های مشترک بین انسان و دام ، روشهای مقابله و پیشگیری ، دومین کارگاه آموزشی در زینبیه شهر بوئین زهرا برگزار گردید.در این کارگاه که به همت هیات امناء زینبیه بوئین زهرا برگزار شد، به تفصیل در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو صحبت شد.

دکتر مهرزاده گفت : بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، یکی از بیماری های مشترک نوظهور و خطرناک بین انسان و دام می باشد و می تواند باعث خسارات جبران ناپذیری در بیماران گردد.

وی در تشریح این بیماری گفت : عامل این بیماری ویروسی بوده و از طریق گزش کنه ها از دامی به دام دیگر و یا انسان منتقل می شود. همچنین ، این بیماری از طریق تماس مستقیم با خون و سایر ترشحات دام با انسان منتقل می شود. مهرزاده گفت : مهمترین فاکتور خطر و عامل انتقال و انتشار این بیماری ، عدم وجود علایم کلینیکی محرز در دام می باشد . لذا عموما این بیماری از نظر دامداران مخفی می باشد.

دکتر مهرزاده با اشاره به قابل کتترل بودن این بیماری گفت : عامل این بیماری به محیط اسیدی حساس می باشد. لذا کاهش PH  گوشت می تواند این ویروس را از بین ببرد. وی در ادامه افزود : در صورتیکه گوشت به مدت 24 ساعت در محیط سرد ( 0 تا 4 درجه ) نگهداری شود ، بطور طبیعی جمود نعشی در آن اتفاق افتاده و باعث افزایش اسیدیته گوشت و در نهایت از بین رفتن عامل آن می شود. بر همین اساس ، کشتارگاه ها مجاز به عرضه گوشت کشتار روز نبوده و پس از طی این زمان مجاز به عرضه آن می باشند.

مهرزاده گفت : بانوان به عنوان محور مدیریت خانواده نقش بسزایی در کنترل این بیماری می توانند داشته باشند. بر همین اساس محوریت آموزش های بهداشتی برای بانوان بوده و امیدواریم بتوانیم به این شکل با سرعت بسیار بیشتری نسبت به پیشگیری از وقوع این بیماری اقدام نماییم.

وی در پایان از مسئولین و هیات امنای زینبیه تشکر نمود و خواستار ادامه برگزاری این کارگاه ها گردید.

 
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 229822
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه