دوشنبه 17 آذر 1404

flag
  • 1393/12/27 - 12:00
  • تعداد بازدید : 31
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

سمنو بخورید

گزارش ایرنا از ساینس،این خوراکی مقوی و لذیذ علاوه بر ایران، در بسیاری از کشورهای آسیای میانه از جمله ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و قرقیزستان پخته می شود و به آن سمنک (сумалак)می گویند. 


طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، معمولا از یک هفته مانده به نوروز شروع می شود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد.


در گذشته برای تهیه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده می کردند ؛ولی با گذشت زمان و برای تسریع در پخت سمنو، از کمی آرد نیز استفاده می شود.


سمنو شبیه به یک پودینگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از این دسر بیشتر برای زنان باردار،کودکان و سالمندان استفاده می شود.


سمنو مملو از فیبر است. این غذای کم کالری و بدون چربی، بهترین رژیم برای بیماران محسوب می شود. 


فیبر بالای سمنو هضم غذا را آسان می کند و برای سلامت روده و قلب مفید است. برخی از مهمترین فواید این ماده غذایی عبارتند از :


-به کاهش وزن کمک می کند


-برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است


-جذب کلسترول و چربی را کاهش می دهد


-به دلیل فیبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش می دهد


-در درمان سرطان کولون موثر است


-به سلامت سیستم گوارشی کمک می کند


-حاوی مواد معدنی فسفر،کلسیم و پتاسیم است


-حاوی ویتامین های A، B و E است


-به درمان یبوست کمک می کند


-به دلیل ویتامین B از بروز افسردگی جلوگیری می کند


-سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند


-باعث افزایش شیر مادران می شود


-بهترین ماده غذایی قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگیری می کند.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 231367
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور