کارگاه آموزشی بیماریهای مشترک در روستاهای بوئین زهرا برگزار شد
کارگاه آموزشی با موضوع آشنایی با بیماریهای تب مالت و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در روستاهای لیا و رودک با همکاری دامپزشکی و اداره امور عشایر برگزار شد.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بوئین زهرا گفت: با توجه به اهمیت بیماری های مشترک انسان و دام (زئونوز) به ویژه برای جوامع انسانی، دامپزشکی بوئین زهرا به صورت مدون اقدام به برگزاری کلاسهای آموزشی درخصوص آشنایی روستاییان با این بیماریهای مهم از جمله بروسلوز (تب مالت) و آنفلوانزای فوق حادپرندگان می نماید.
دکتر عباس یوسفی اظهار داشت: بیماریهای مشترک به ویژه تب مالت و هاری و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از اهمیت بسیار بالایی برای دامپزشکی بوئین زهرا برخوردار است و از همین رو، در تمام کلاسهای آموزشی نیز به این بیماریها اشاره میگردد، تا با افزایش آگاهی عمومی به ویژه در مناطق روستایی در این خصوص، شاهد پیشگیری از بروز این بیماریها باشیم.
در ادامه دکتر سید حسین صرفجو، کارشناس مبارزه با بیماری های دامی و مسئول واحد آموزش دامپزشکی بوئین زهرا بیان داشت: بروسلوز ( تب مالت) علاوه بر آسیبهای اقتصادی به دامداران، سلامت جوامع انسانی را تحت تأثیر قرار داده و به چهره های بالینی متعدد در افراد بروز می یابد. از این رو با رعایت برخی نکات از قبیل واکسیناسیون منظم دامها علیه این بیماری، جدا سازی دامهای شیری و پرواری از یکدیگر، رعایت بهداشت فردی در هنگام شیر دوشی (استفاده از دستکش، ضدعفونی قبل و پس از شیر دوشی و ...)، جوشاندن شیر قبل از مصرف و تهیه فرآوردههای لبنی از شیرپاستوریزه، دفن بهداشتی جنین سقط شده، جداسازی دام سقط کرده از سایر دامهای گله و ... به راحتی می توان از این بیماری جلوگیری نمود.
با توجه به قرار داشتن در فصول سرد سال ، واکسیناسیون به موقع پرندگان ، نظافت و ضد عفونی به موقع جایگاه نگهداری طیور، عدم رهاسازی طیور در سطح معابر روستا، عدم خرید و فروش طیور و پرندگان در بازارهای سنتی و ... از جمله مواردی است که با رعایت آنها می توان از احتمال شیوع بیماری آنفلوانزا جلوگیری نمود. صرفجو در پایان یاد آور شد: در صورت بروز هرگونه تلفات ناگهانی طیور و یا مشاهده لاشه های رهاشده در اطراف روستا، مراتب را بلافاصله به اداره دامپزشکی شهرستان به شماره تماس 34222490-028 اطلاع رسانی نمایند.
نظر دهید