توصیه های بهداشتی دامپزشکی قزوین برای کنترل بیماری تب کریمه - کنگو
ویروس عامل بیماری تب کریمه - کنگو در صورتی که گوشت 24 ساعت در سردخانه نگهداری شود به دلیل کاهش دما و PH ، غیر فعال خواهد شد .

بیماری تب کریمه کنگو از بیماری های ویروسی مشترک و خطرناک بین انسان و دام می باشد که عامل بیماری از طریق کنه انتقال می یابد و انسان در اثر تماس با ترشحات دام آلوده به بیماری دچار می شود؛ علایم بیماری در انسان و دام شامل تب شدید، تشنج، خونریزی های وسیع و در انتها مرگ می باشد ؛ لذا جلوگیری از بروز و شیوع این بیماری حائز اهمیت است.
رییس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین با بیان این مطلب که رعایت نکات بهداشتی تأثیر بسزایی در جلوگیری از بروز و شیوع بیماری های ویروسی دام دارد، افزود : با عنایت به این که در آستانه فصل گرما قرار داریم ، رعایت نکات بهداشتی در نگهداری دام سبک و اجرای اصول پیشگیری از بروز وشیوع عوامل بیماری زا مانند مبارزه با کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و همچنین رعایت نکات بهداشتی در پرورش گوسفند و بز و رعایت نکات بهداشت فردی توسط دامداران محترم اقدام بسیار مؤثری در کنترل بیماری های فوق محسوب گردیده و از بروز خسارات فراوان جانی و اقتصادی جلوگیری می نماید .
دکتر عیسی یزدی تصریح کرد : این بیماری در دام دارای علائم بالینی نمی باشد و تماس با گوشت، امعاء و احشاء دام آلوده میتواند بیماری را به انسان منتقل و بیشتر افراد ذابح به روش سنتی و خارج از کشتارگاه در معرض آلودگی به بیماری تب کریمه و کنگو قرار دارند لذا به عموم مردم تاکید می شود از ذبح دام در خارج از کشتارگاه خودداری کنند.
نظر دهید