توصیه های دامپزشکی آبیک برای تهیه ماهی سالم
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان آبیک به شهروندان توصیه کرد:که انواع آبزیان را از مرکز معتبر سطح شهر خریداری کنند و در هنگام خرید ماهی تازه به یک سری نکات بهداشتی توجه داشته باشند .
برای عرضه ماهی در فروشگاهها بهتر است که ماهی در محیط یخچال نگهداری شود تا در معرض گرد و غبار، حشرات و نور خورشید نباشند.
دکتر مرتضی یعقوبی افزود: تخلیه امعاء و احشاء ماهی توسط برخی فروشندگان میتواند یكی از علایم فساد ماهی باشد. بعد از مدتی كه ماهی در فروشگاه باقی ماند، فساد شروع شده، ماهی خشك و از ترشحات لزج پوشیده میشود و با توجه به اینكه خشك بودن ماهی سوءظن خریدار را برمیانگیزد، لذا این فروشندگان دائماً ماهیان را شستوشو میدهند تا ظاهری طبیعی و مطلوب داشته باشد.
وی با بیان اینكه ماهی کهنه، فلسهایی بلند شده و میخ مانند دارد كه به راحتی كنده میشود، افزود: در این حالت برخی از فروشندگان ممكن است اقدام به كندن فسلهای ماهی كنند تا شك فاسد بودن و مانده بودن ماهی از جانب خریدار از بین برود
.ماهی تازه دارای شکم سفت، دارای رنگ و جلای طبیعی و ماهی فاسد دارای شکمی نرم و برآمده و دارای رنگدانه های غیر طبیعی است که مشاهده این تغییر روی شکم ماهی یکی از دلایل فاسد بودن آن است.
یعقوبی خاطر نشان کرد: شهروندان می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف با ارسال پیامک به سامانه 50001512 این اداره را در ارتقاء سطح بهداشت جامعه یاری کنند.
نظر دهید