چهارشنبه 18 تیر 1404

flag
  • 1397/03/12 - 12:00
  • تعداد بازدید : 105
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های دامپزشکی قزوین در مورد بهداشت زایمان و اصول مدیریتی در گاوهای شیری

مدیریت و رعایت اصول بهداشتی در فاصله زمانی نزدیک به زایمان از اهمیت فوق العاده ای در یک دامداری شیری برخوردار است. اهمیت دوره پیش از زایمان به جهت اثرات تاثیرگذار بر میزان تولید پس از زایش و راندمان تولید مثلی بعدی است. در این دوره بدلیل تغیرات فیزیولوژیک و هورمونی، بدن دام دستخوش استرس های مختلفی می شود که در صورت عدم مدیریت مناسب، خروجی آن ایجاد مشکلات زایمان و پس از زایمان است. برای مثال عدم مدیریت مناسب کلسیم جیره در این زمان منجر به مشکلات فراوانی از جمله تب شیر، جابجائی شیردان و جفت ماندگی می شود که مورد اخیر نهایتاً باعث طولانی شدن فاصله زایش تا آبستنی مجدد می گردد.

دکتر امیر جوادی کارشناس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین با بیان مطالب فوق، توصیه هایی بشرح ذیل به دامداران ارائه کرد:



1.      وجود باکس مجزای زایش بطوری که دامها ضمن جدا بودن در زمان زایمان قادر به مشاهده سایر دامهای زایشگاه باشند.



2.      باکس زایش پس از هر زایمان بخوبی شستشو، ضدعفونی و شعله دهی گردد.



3.      امحای بهداشتی جفت و بقایای کیسه های جنینی پس از زایش صورت پذیرد.



4.      وارد کردن دامهای پابه زا حدود 21 روز قبل از زمان احتمالی زایش جهت آداپته شدن به جیره این دوره صورت گیرد.



5.      جیره این دوره باید حداکثر قرابت را با جیره دوره زایش داشته باشد. یعنی از لحاظ اجزاء مشابه ولی از لحاظ میزان مصرف متفاوت باشد.



6.       از نکات مهم در این دوره این است که جیره جهت آماده شدن سیستم هورمونی بدن برای تنظیم کلسیم ، فاقد یونجه بالا و دارای مکمل های آنیونیک باشد.



7.      در صورت امکان تزریق ویتامین های محلول در چربی(ADE) در زمان وارد کردن گاوها به بهاربند پا به زا به جهت کاهش بروز جفت ماندگی و ورم پستان در مادران و کاهش احتمالی ویتامین ها در آغوز صورت گیرد.



8.      در دسترس بودن فضای کافی در بهاربند و آخور برای دامها جهت جلوگیری از هرگونه رقابت برای مصرف خوراک به دلیل اینکه این دامها از اشتهای پایینی برخوردارند و عدم وجود فضای آخور کافی منجر به عدم دسترسی بعضی از دامها به برخی از اجزاء جیره می شود.



9.      جدا بودن گاوها و تلیسه های به جهت کنترل بهتر بیماریها و عدم رقابت نامتقارن بین گاوها و تلیسه ها در این زمان انجام شود.



10.  توجه ویژه به جلوگیری از استرس گرمائی در این دوره با استفاده از تهویه مناسب و پنکه و مه پاش



11.  کنترل مداوم گاوهای تازه زا از لحاظ وضعیت بدنی دامها در زمان زایمان . چرا که چاقی و لاغری بیش از حد در این دوره منجر به مشکلاتی در زایمان و پیک تولید دام می گردد.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 115368
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور