چهارشنبه 18 تیر 1404

flag
  • 1397/03/02 - 12:00
  • تعداد بازدید : 99
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار دامپزشکی آوج در خصوص بیماری تب کریمه-کنگو



دکتر امین یوسفی گفت : با توجه به نزدیک شدن به فصول گرم سال و افزایش فعالیت کنه ها ، خطر ابتلا به بیماری منتقله ناشی از فعالیت آنها نیز افزایش پیدا می کند.یکی از این بیماری های مشترک بیماری تب کریمه کنگو است. تب کریمه کنگو بیماری ویروسی حاد تب دار و خونریزی دهنده ای است که مهمترین ناقل ویروس این بیماری کنه هیالوما است.



رئیس اداره دامپزشکی شهرستان آوج گفت : افراد در معرض خطر درگیر شدن با این بیماری شامل کارگران کشتارگاه ، قصابان ، کشاورزان ، چوپانان ، دامداران ، زنان خانه دار، دامپزشکان ، پزشکان و مشاغل وابسته بیمارستانی ، به ترتیب بیشتراز دیگر رده های شغلی جامعه در معرض خطر هستند.



دکتر یوسفی همچنین افزود : مقاومت ویروس در برابر حرارت کم است و در دمای˚C 56 به مدت 30 دقیقه از بین می رود. بنابراین پختن گوشت و یا پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن ویروس می شود، ضمنا ویروس می تواند در خون به مدت 10 روز در دمای˚C 40 مقاومت کند.



دکتر یوسفی اضافه کرد : عدم استفاده از دستکش ، عدم شستشو وضدعفونی وسایل کشتار دام ، تماس غیر ضرور با دام ها ، خوردن و آشامیدن و استعمال دخانیات، بازی  با کنه ها و له کردن آن ها بادست ، خوردن جگر خام  وگوشت دام تازه کشتار شده  از جمله مواردی هستند که مخاطره ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند .



وی همچنین اضافه کرد : جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو ،همشهریان محترم موارد بهداشتی را رعایت نمایند و نسبت به سم پاشی جایگاه های نگهداری دام اقدام نمایند.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 115133
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور