• 1392/12/28 - 12:00
  • تعداد بازدید : 21
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

استقبال از بهار با چیدن سفره هفت سین دامپزشكی

 اداره كل دامپزشكی استان قزوین به همت بانوان شاغل در دستگاه، برای ایجاد روحیه شادی ونشاط در بین ارباب رجوعان وپرسنل نسبت به چیدن سفره هفت سین در ورودی ساختمان اداره كل اقدام نمود.

روایات گوناگون از هفت سین

در گذشته عدد هفت‌ خوش ‌یمن‌ ،مبارك‌ و حتی‌ مقدس‌ تلقی‌ می شده است.هفت‌سین در مراسم نوروزی به روایت‌های گوناگون به وجود آمده است، گروهی از پژوهشگران بر این باورند كه درجشن نوروز، میوه‌ها ، شیرینی‌ها و خوراكی‌ها را در هفت عدد از سینی‌ها می‌چیدند و بر سفره نوروزی می‌گذاشتند و آن را هفت‌سینی می‌گفتند كه بعدها در طول زمان به هفت‌سین تبدیل شده است.

گروهی دیگر چنین باور دارند كه در زمان‌های پیش و به هنگام نو شدن سال بر سفره نوروزی هفت شین مانند شیر، شكر، شیرینی، شربت، ... می گذاشتند كه به تدریج به هفت‌سین تبدیل شده است.

گروهی دیگر بر این گمانند كه ابتدا هفت‌چین یعنی هفت نوع چیدنی از درخت،بوده است كه بعدها به هفت‌سین تغییر یافته است

خلق‌ جهان‌ را در شش‌ مرحله‌ یا گاهنبار گفته‌ اند و در روز هفتم‌ كه‌ پایان‌ خلق‌ جهان‌ است‌ به‌ نیایش‌ و جشن‌ و سرور می پرداخته ‌اند؛ این‌ آیین‌ هنوز مشاهده‌ می‌شود و ادامه‌ دارد. حركت‌ و تغییر شكل‌ ماه‌ در چهار هفته، وجود خوشه‌ ستارگان‌ یا خواهران‌ هفتگانه‌ و همچنین‌ تكامل‌ جنین‌ در هفت ‌ماهگی، رویش‌ دندان‌ كودك‌ در هفت‌ ماهگی، تغییر تكاملی‌ نطفه‌ به‌ جوجه‌ پس‌ از سه‌ هفته‌ و... از مواردی‌ است‌ كه‌ در طبیعت‌ مورد مشاهده‌ و توجه‌ قرار گرفته ‌اند.

باورهای‌ ملت ها نیز نمایانگر توجه‌ به‌ عدد هفت‌ و نقش‌ آن‌ است. در قدیم‌ مصریان‌ به‌ هفت‌ ركن‌ قدرت‌ معتقد بودند، كلدانی‌ها هفت‌ طبقه‌ كمال‌ و بابلیان‌ هفت‌ طبقه‌ آسمان‌ را باور داشتند، یونانیان‌ به‌ هفت‌ خدا معتقد بودند، هندوان‌ خدایان‌ هفتگانه‌ «آدی‌تیا» را می ‌پرستیدند و رومیان‌ جشن‌ بزرگ‌ هفت‌ مادر یا «سپتی ‌ماترا» را برگزار می ‌كردند.

 بسیاری‌ از ملت های‌ دیگر نیز متوجه‌ این‌ عدد بوده‌اند. همچنین‌ از عجایب‌ هفتگانه‌ جهان‌ نام‌ برده‌ شده‌ است. در موسیقی‌ سنتی‌ ایرانی‌ هفت‌ دستگاه و در خط‌ هفت‌ شیوه‌ نگارش‌ تعیین‌ كرده‌اند. در هنر و ادبیات‌ نیز توجه‌ هنرمندان‌ و نویسندگان‌ به‌ عدد هفت‌ آشكار است.

در اساس‌ بین‌ اقوام‌ هند و اروپایی و نیز ایرانیان‌ و هندوان، عدد هفت‌ خوش ‌یمن‌ و مبارك‌ تلقی‌ شده‌ است و از همین‌ روست‌ كه‌ در فرهنگ‌ ایرانی‌ ما كه‌ بنیانش‌ بر باورهای‌ دینی‌ استوار است‌ در سفره‌ عید كه‌ سفره‌ای‌ دلپذیر و خوش ‌یمن‌ و سرشار از امید به‌ بهبودی‌ و رونق‌ بیشتر است، هفت‌ سین‌ چیده‌ می ‌شود به‌ این‌ امید كه‌ سال‌ نو پر بركت‌ و مبارك‌ باشد.



منبع:ایران مجری

مدیریت وپرسنل اداره كل دامپزشكی استان قزوین پیشاپیش فرارسیدن سال نو را به همه ایرانیان تبریك عرض نموده وبا آرزوی سلامتی برای همه هموطنان محترم امیدواریم سالی توام با سلامتی وبهروزی وشادكامی برای مردم شریف ایران زمین رقم بخورد.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 230064
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه