بررسی تقلبات شیر در آزمایشگاه کنترل کیفی دامپزشکی قزوین
پارامترهای فیزیکوشیمیایی و کشف تقلبات شیرخام در آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی مواد غذایی با منشاء دامی اداره کل دامپزشکی قزوین در حال بررسی است.
مسئول بخش شیمی مواد غذایی آزمایشگاه کنترل کیفی اداره کل دامپزشکی استان قزوین با اعلام این خبر افزود: در راستای اهداف بلند مدت سازمان دامپزشکی کشور به منظور کنترل بهداشتی و سلامت شیر خام تولیدی و با برنامه ریزی های صورت گرفته توسط اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین، در طی سه ماهه اول سال 94 ( فصل بهار) بصورت تصادفی تعداد 90 نمونه شیرخام از گاوداری های صنعتی و روستایی، خودروهای حمل شیر و مراکز جمع آوری شیر استان، توسط کارشناسان ادارات دامپزشکی تابعه جمع آوری وبرای بررسی پارامترهای فیزیکو شیمیایی وتقلبات به آزمایشگاه تحویل گردید.
مهندس نوریان تشریح کرد: نمونه ها ی دریافتی، از نظر پارامترهای فیزیکوشیمیایی (پروتئین، چربی، لاکتوز،نقطه انجماد و ماده خشک)، کشف تقلبات (آب اضافی، افزودن هیپوکلریت، جوش شیرین، آب پنیر، فرمالین، پرمیت، اوره، نمک، نشاسته و شیرخشک) و میزان بقایای سم آفلاتوکسین M1مورد سنجش قرار گرفتند.
نوریان ،معاون آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی با منشاء دامی اداره کل دامپزشکی استان قزوین تصریح کرد: میزان بقایای آفلاتوکسین در کلیه نمونه های دریافتی پایین تر از حد مجاز استاندارد ایران تشخیص داده شد وبا توجه به اهمیت وجود بقایای دارویی در فرآورده های خام دامی، انجام آزمایشات تشخیص باقیمانده های دارویی در شیر خام نیز در آینده نزدیک در دستور کار طرح پایش شیر استان قرار خواهد گرفت
نظر دهید