توصیه دامپزشکی بوئین زهرا در خصوص لاشههای دامی تلف شده

با توجه به وجود انواع بیماریهای مشترک و واگیردار دامی، ضروری به نظر می رسد نسبت به دور نمودن لاشه از دسترس حیوانات با هدف جلوگیری از آلوده شدن خاک و منابع آبی و برخورد صحیح با انواع لاشه های دامی اقدام گردد.
دکتر محسن ایماندار، کارشناس بخش مبارزه با بیماریهای مشترک اداره دامپزشکی بوئین زهرا با اعلام مطلب فوق گفت: اگرچه بهترین روش جهت امحاء لاشه دامهای تلف شده سوزاندن آن در شرایط مناسب و با رعایت الزامات زیست محیطی و درون کوره های لاشه سوز می باشد، لیکن در شرایط فعلی بدلیل در دسترس نبودن کوره ها ، دفن بهداشتی لاشه ها گزینه مناسبی میباشد. ایماندار در خصوص لزوم دفن بهداشتی لاشهها افزود به مجرد تلف شدن دام و یا مشاهده رهاسازی لاشه دام تلف شده در روستاها و یا کنار جاده ها، ضروریست در اولین گام نسبت به اطلاع رسانی به اداره دامپزشکی شهرستان مربوطه اقدام گردد. سپس مکان مناسب جهت دفن لاشه در نظر گرفته شود که ضمن نزدیک بودن به محل کشف لاشه از دسترس حیوانات به دور بوده و از منابع آبی و مناطق مسکونی نیز فاصله مناسبی داشته باشد. در صورت نیاز به جابجایی لاشه حیوان، باید ضمن رعایت بهداشت فردی از وسایل ایمنی و حفاظت فردی استفاده گردد. لاشه بایستی در داخل و یا روی کیسه پلاستیکی قرار گرفته و سپس جابجا شود تا از انتشار خونابه و سایر ترشحات جلوگیری گردد. جهت دفن روی لاشه حیوان آهک و یا مواد ضد عفونی کننده ریخته شود. برای اطمینان بهتر است ابتدا در عمق گودال یک لایه آهک ریخته شود؛ سپس بر روی آن یک لایه خاک و بعد لاشه حیوان بر روی آن قرار داده شود و بر روی لاشه آهک و در نهایت خاک ریخته شود و همچنین محل کشف و دفن لاشه علامت گذاری شده، روی مکانی که لاشه حیوان دفن شده با استفاده از سنگ و یا گیاهان خاردار پوشانده شود تا از دسترس حیوانات وحشی به دور باشد.لباسها، چکمهها و وسایل از فضولات و لکههای خون پاک شوند و با استفاده از آب گرم شسته شده و در نهایت با مواد ضد عفونی کننده گند زدایی گردند و وسایل مصرفی مانند دستکش، ماسک و ... در مکان مناسبی سوزانده شوند.
وی در پایان از عموم دامداران خواست از رها نمودن لاشه دامهای تلف شده در بیابان و مناطق اطراف روستاها جداً خوددرای نموده و در صورت مشاهده چنین مواردی با سامانه پیامکی 50001512 یا با شماره 1512 تماس حاصل فرمایند.
نظر دهید