• 1402/04/06 - 12:17
  • تعداد بازدید : 139
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های بهداشتی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین در عید قربان

 

از بین حدود ۱۷۰۹ عامل بیماری‌زا، ۸۳۲ عامل به عبارتی  بیش از 50 درصد از بیماریهای عفونی انسانی با منشاء دامی است که بسیاری از آنها بعنوان بیماری با منشاء غذایی از طریق فرآوردهای غیربهداشتی می تواند منجر به تهدید سلامت جامعه شود. بر اساس تحقیقات تخمین زده می شود که بیش از 6 بیماری از هر 10 بیماری عفونی شناخته شده در انسان می‌تواند از حیوانات منتقل شود و از هر 4 بیماری عفونی جدید یا در حال ظهور در انسان 3 مورد از حیوانات منشاء گرفته است .برخی بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان، نظیر تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سیاه زخم و ... می‌تواند فقط از طریق تماس با دام یا فرآورده‌های خام دامی آلوده به انسان منتقل شود.

دکتر امیر جوادی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین با اعلام این خبر افزود؛ شهروندان به منظور حفظ سلامت خود و خانواده خود حتما دام قربانی را از مکان های مشخص شده شهرداری و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نمایند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین خاطر نشان کرد؛ جهت تهیه دام زنده به صورت حضوری ضمن تجمع نکردن و با رعایت دقیق و الزامات بهداشت فردی از قبیل استفاده از ماسک و دستکش، حتماً به مراکز مجاز عرضه بهداشتی دام مراجعه و از خرید دام زنده از کنار معابر عمومی و خیابان‌ها و افراد غیرمجاز خودداری نمائید.

دکتر جوادی با بیان رایگان بودن ذبح دام در کشتارگاه های صنعتی دام استان در روز عید سعید قربان افزود؛ به منظور پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و دام حتی المقدور از ذبح دام در خارج از محیط کشتارگاه‌ها و خارج از مکان‌های موقت ویژه کشتار عید سعید قربان، جدا خودداری کنید.

وی خاطر نشان کرد؛ با خرید و کشتار دام‌های قربانی خود در مکان‌های مجاز ویژه عید سعید قربان در سطح استان و تحت نظارت بازرسان بهداشتی دامپزشکی، سلامت خود و بهداشت جامعه را تضمین نمائید.

وی بیان داشت؛ کشتارگاه‌های دام استان و مراکز موقت ویژه کشتار دام قربانی، همزمان با روز عید سعید قربان از ساعت .... صبح لغایت .... آماده خدمت‌رسانی رایگان به هم استانی‌های گرامی هستند.

دکتر جوادی یاداور شد؛ نگهداری گوشت به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت در دمای یخچال(صفر تا چهار درجه سانتی گراد)، می‌تواند علاوه بر تردی  و خوش خوراکی گوشت منجر به نابودی عوامل بیماری‌زای خطرناک احتمالی نظیر تب کریمه کنگو و تب مالت شود.

وی افزود؛ از خوردن جگر خام و نیم‌پخته جدا خودداری کرده و پس از نگهداری به مدت ۴۸ ساعت در یخچال، اقدام به خرد کردن و طبخ آن کنید.

معاون سلامت دامپزشکی گفت: جهت تماس با گوشت تازه و آلایش‌های دامی حتماً از دستکش استفاده کنید و از رفتارهای مخاطره‌آمیز نظیر نگهداشتن چاقو در بین دندان‌ها، خوردن و آشامیدن در حین کشتار دام جدا خودداری کنید.

وی با بیان  اینکه کارشناسان دامپزشکی در سراسر استان همزمان با عید سعید قربان آماده پاسخ‌گویی سوالات شما شهروندان عزیز هستند افزود؛ راه ارتباطی با دامپزشکی در سراسر استان شماره تلفن چهار رقمی ۱۵۱۲ است.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 303941
کلمات کلیدی
qazvin.ravabet محمد فرحی

qazvin.ravabet محمد فرحی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه