تب کریمه کشنده، اما قابل پیشگیری است
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه -کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام می باشد و با توجه به آغاز فصل گرما و احتمال افزایش شیوع این بیماری، در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین از احتمال شیوع این بیماری در فصل بهار و تابستان خبر داد و گفت: بیشترین افراد در معرض ابتلا به تب کریمه کنگو شامل دامداران ، کشاورزان، کارگران کشتارگاهها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی، می باشند و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بستهبندی کار میکنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار دام و با بروز علائم بیماری می بایست سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
دکتر راول غلامپور اقدمی تصریح کرد: بیماری، چهار فاز دارد؛ فاز اول دوره کمون یا پنهان است؛ در این مرحله پس از گزش کنه آلوده یا تماس با بافت یاخون آلوده، ویروس وارد بدن فرد میشود که در این مرحله هنوز علایم اصلی آشکار نیست، فاز دوم بیماری مرحله قبل از خونریزی و فاز سوم مرحله خونریزی دهنده میباشد که بیشترین موارد فوتی در این مرحله اتفاق می افتد و فاز چهارم دوره نقاهت می باشد.
کتر اقدمی افزود: ابتلا به این بیماری با رعایت اصول بهداشتی، و رعایت موارد ذیل کاهش خواهد یافت که شامل حذف کنه ها از طریق سمپاشی و حمام دادن دامها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست ، خودداری از تماس غشای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محلهای غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.
لذا مردم باید در زمان تماس با حیوان آلوده، در هنگام ذبح حیوان و تماس با اعضای داخلی بدن حیوان ذبح شده نکات بهداشتی را رعایت کنند و گوشت را از مراکز مجاز و دارای لیبل و مهر دامپزشکی تهیه نمایند و نظر به حساسیت عامل بیماری، به حرارت پخت کامل گوشت توصیه می شود.
لازم به ذکر است لاشه دامهای ذبح شده در کشتارگاهها، به مدت 24 ساعت در دمای سردخانه با هدف غیر فعال شدن ویروس عامل بیماری تب کریمه –کنگو، نگهداری شده و سپس در بین قصابیها توزیع می شود .
نظر دهید