توصیه های بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان قزوین به هیات امنای محترم مساجد، هیات های مذهبی و امامزادگان (ع) در ایام محرم
1- اولویت اصلی ذبح دام ها در کشتارگاه های مجاز و نگهداری لاشه و آلایش به مدت 24 ساعت در سردخانه کشتارگاه ها به شرح ذیل می باشد:
کشتارگاه قزوین دشت بره (بوئین زهرا- سه راهی چینی مرجان- بعد از روستای وجیه آباد)• کشتارگاه مهر گستر سیمرغ زیاران (کیلومتر 7 جاده آبیک قزوین(جهت تهیه دام قربانی از مراکز مجاز تحت پوشش دامپزشکی اقدام گردد.
2- عدم ذبح و سربری دام در معابر و خیابان ها و در مسیر تردد هیئت های عزاداری و انتقال این دام ها به محل های تعیین شده برای ذبح، به منظور جلوگیری از آلودگی سطح معابر و البسه عزاداران محترم به ترشحات و خون دام ها.
3- توصیه می شود در صورت نیاز به ذبح دام سبک در خارج از کشتارگاه در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی از دستگاه ذبح دام سیار موجود استفاده و از ذبح دام سنگین در معابر خودداری شود.
4- ذابحین برای ذبح دام در خارج از کشتارگاه، نسبت به رعایت نکات بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظتی مناسب از جمله چکمه ، لباس کار ، دستکش ، عینک و ماسک ... اقدام نمایند.
5- پس از ذبح دام نسبت به پاکسازی، شستشو و ضدعفونی محل ذبح با مواد ضدعفونی کننده اقدام گردد.
6- ضایعات حاصل از کشتار پس از جمع آوری در کیسه های زباله مناسب و غیر قابل نشت قرار داده شود.
7- برای از بین بردن احتمالی برخی از عوامل بیماریهای زای دامی، از جمله عوامل بیماری تب کریمه – کنگو و تب مالت، لاشه دام ذبح شده و آلایش به صورت کامل، به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری و از مصرف گوشت و آلایش به صورت تازه جداً خودداری نمایید.
8- شهروندان در حین لمس دام و بافتهای بدن آن ، به ویژه در هنگام عملیات ذبح ، از دستکش استفاده کنند.
9- به عموم مردم توصیه می شود از تماس مستقیم با خون دام که می تواند منشاء بیماری هایی از جمله تب کریمه کنگو، تب مالت و سایر عفونت های میکروبی باشد، جدا" خودداری نمایند.
10- تاکید می گردد از مصرف لاشه ها و اندام هایی که رنگ و شکل طبیعی (قرمز روشن) ندارند (رنگ تیره و یا زائده های اضافی) جداً خودداری نموده و حتماً با کارشناسان دامپزشکی مشورت نمایند.
11- برای تهیه شیر نذری اولویت استفاده از شیر پاستوریزه می باشد. در غیر اینصورت از دامداری های تحت پوشش دامپزشکی و پس از 10 دقیقه جوشانیدن شیر نسبت به توزیع آن اقدام گردد.
12- هیات هایی که نسبت به استفاده از شتر و اسب در مراسم (تعزیه و ... ) اقدام می نمایند جهت تایید سلامت دام ها با ادارات دامپزشکی شهرستان ها هماهنگی نمایند.
13- پرسنل فنی دامپزشکی اعم از دکتران دامپزشک، کارشناسان دامپزشکی و بهداشت گوشت به همراه مسوول نمایندگی ولی فقیه و ناظران شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی (به صورت شبانه روزی) در قالب اکیپ های بازرسی در استان و ادارات تابعه برای بازرسی بهداشتی و نظارت شرعی و آموزش و مشاوره به شهروندان آمادگی همکاری دارند.
14- ادارات دامپزشکی شهرستان ها و شماره چهار رقمی 1512 برای ارتباط با همشهریان محترم به منظور انجام بازرسی های بهداشتی و شرعی و تایید سلامت لاشه و آلایش و ارائه مشاوره بهداشتی فعال می باشند.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین
نظر دهید