• 1402/05/03 - 12:02
  • تعداد بازدید : 272
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های بهداشتی دامپزشکی قزوین به هیات امنای محترم مساجد، هیات های مذهبی و امامزادگان (ع) در ایام محرم


1- اولویت اصلی ذبح دام ها در کشتارگاه های مجاز و نگهداری لاشه و آلایش به مدت 24 ساعت در سردخانه کشتارگاه ها به شرح ذیل می باشد:

کشتارگاه قزوین دشت بره (بوئین زهرا- سه راهی چینی مرجان- بعد از روستای وجیه آباد)• کشتارگاه مهر گستر سیمرغ زیاران (کیلومتر 7 جاده آبیک قزوین(• جهت تهیه دام قربانی از مراکز مجاز تحت پوشش دامپزشکی اقدام گردد.2- عدم ذبح و سربری دام در معابر و خیابان ها و در مسیر تردد هیئت های عزاداری و انتقال این دام ها به محل های تعیین شده برای ذبح، به منظور جلوگیری از آلودگی سطح معابر و البسه عزاداران محترم به ترشحات و خون دام ها.3- توصیه می شود در صورت نیاز به ذبح دام سبک در خارج از کشتارگاه در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی از دستگاه ذبح دام سیار موجود استفاده و از ذبح دام سنگین در معابر خودداری شود.4- ذابحین برای ذبح دام در خارج از کشتارگاه، نسبت به رعایت نکات بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظتی مناسب از جمله چکمه ، لباس کار ، دستکش ، عینک و ماسک ... اقدام نمایند. 5- پس از ذبح دام نسبت به پاکسازی، شستشو و ضدعفونی محل ذبح با مواد ضدعفونی کننده (حداقل سرکه یا وایتکس رقیق شده) اقدام گردد. 6- ضایعات حاصل از کشتار پس از جمع آوری در کیسه های زباله مناسب و غیر قابل نشت قرار داده شود. 7- برای از بین بردن احتمالی برخی از عوامل بیماریهای زای دامی، از جمله عوامل بیماری تب کریمه – کنگو و تب مالت، لاشه دام ذبح شده و آلایش به صورت کامل، به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری و از مصرف گوشت و آلایش به صورت تازه جداً خودداری نمایید. 8- شهروندان در حین لمس دام و بافت‌های بدن آن ، به ویژه در هنگام عملیات ذبح ، از دستکش استفاده کنند.9- از آنجا که خداوند متعال تبرک و تقدس را در خون که جزء نجاسات می باشد قرار نداده است، به عموم مردم توصیه می شود از تماس مستقیم با خون دام که می تواند منشاء بیماری هایی از جمله تب کریمه کنگو، تب مالت و سایر عفونت های میکروبی باشد، جدا" خودداری نمایند.10- تاکید می گردد از مصرف لاشه ها و اندام هایی که رنگ و شکل طبیعی (قرمز روشن) ندارند (رنگ تیره و یا زائده های اضافی) جداً خودداری نموده و حتماً با کارشناسان دامپزشکی مشورت نمایند.11- برای تهیه شیر نذری اولویت استفاده از شیر پاستوریزه می باشد. در غیر اینصورت از دامداری های تحت پوشش دامپزشکی و پس از 10 دقیقه جوشانیدن شیر نسبت به توزیع آن اقدام گردد.12- هیات هایی که نسبت به استفاده از شتر و اسب در مراسم (تعزیه و ... ) اقدام می نمایند جهت تایید سلامت دام ها با ادارات دامپزشکی شهرستان ها هماهنگی نمایند.13- پرسنل فنی دامپزشکی اعم از دکتران دامپزشک، کارشناسان دامپزشکی و بهداشت گوشت به همراه مسوول نمایندگی ولی فقیه و ناظران شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی (به صورت شبانه روزی) در قالب اکیپ های بازرسی در استان و ادارات تابعه برای بازرسی بهداشتی و نظارت شرعی و آموزش و مشاوره به شهروندان آمادگی همکاری دارند.14- ادارات دامپزشکی شهرستان ها و شماره چهار رقمی 1512 برای ارتباط با همشهریان محترم به منظور انجام بازرسی های بهداشتی و شرعی و تایید سلامت لاشه و آلایش و ارائه مشاوره بهداشتی فعال می باشند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 305351
کلمات کلیدی
qazvin.ravabet محمد فرحی

qazvin.ravabet محمد فرحی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه